För en tid sedan ställde sig några kompisar utanför mataffären i Sunda och sålde pärlplattor. Och det gick riktigt bra. Inte en enda blev kvar och totalt skrapade de ihop 720 kronor. Barnen utgörs av delar av Peterslundsskolans klass 2G och de tog med sig trädgårdsbord, en skylt som förklarade vad de gjorde och pärlplattor till ”Sundahallen”.

– De drog igång det på fritids. De gör mycket pärlplattor där när det är dåligt väder. Sedan föddes idén att sälja dem för välgörande ändamål, säger Kent Neij.

Han är pappa till Saga Neij som är ett av barnen som gjorde pärlplattorna.

Artikelbild

– Vi blev jätteglada över att det gick så bra. Först så trodde vi att vi kanske skulle kunna få ihop några hundra kronor, men sedan sålde vi alla pärlplattor som vi gjort och fick in 720 kronor, säger Saga Neij.

Pengarna skickade de direkt till Barncancerfonden.

Vad gjorde ni för pärlplattor?

– Sommarmotiv och hamburgare, pommes frites och milkshakes. Vi brukar pärla jätteofta på fritids. Det har bara blivit så, vi tycker att det är roligt, säger Saga Neij.

Och föräldrarna blev väldigt stolta – inte minst för att barnen tog tag i saken själva.

– Vi har fått bekräftelse på att pengarna har kommit fram och Barncancerfonden har skickat ett diplom till barnen. Vi föräldrar är fantastiskt glada och stolta över att de tog initiativ att skänka pengarna till Barncancerfonden, säger Kent Neij.