I våras skrev SN om Cornelia, hennes man och deras son som riskerade att bli bostadslösa. Då en kommun har skyldighet att se till att barn har tak över huvudet, men inte vuxna, så var föräldrarna oroliga för att deras son än en gång skulle tas om hand av sociala myndigheter.

– Det är kaos. Jag vet inte var vi ska ta vägen. Jag vet inte vad som kommer att hända den 4 maj. Vi får väl bo i tält, jag har ingen aning, sa Cornelia då efter att ha fått beskedet om vräkning i mitten av april.

Men familjen fick två månaders uppskov med målsättningen att få i gång en avbetalningsplan. Men något gick fel. I slutet av augusti fick familjen besked av Kustbostäder att de skulle vräkas om tio dagar. När SN får tag på Cornelia har familjen precis lämnat Oxelösund och flyttat till en annan del av landet.

– Vi kom fram i går. Jag skakar i hela kroppen och är helt slut. Vi har försökt packa så mycket vi kunde på tre dagar och jag är sjukskriven av en anledning, jag har redan mina krämpor, säger hon.

– De vräker oss med tio dagars varsel, så nu har vi tagit vårt pick och pack och lämnat Oxelösund trots de överenskommelser med socialtjänsten som vi hållit. Det var inte såhär det var sagt. Vad var det för mening med allt om vi ändå var tvungna att flytta från staden, fortsätter hon.

Hon har precis vaknat efter första natten i den nya bostaden. Efter att ha ringt runt till ett 40-tal olika ställen hittade familjen till slut en bostad att hyra. Det fick styra vart i landet de flyttade.

– Jag har ingen koppling hit och vår son har ingen plats i skolan än. Jag vet inte hur det blir än, om vi ska kunna bygga upp ett liv här, men jag hoppas att det blir bra, säger Cornelia.

Delvis är hon ledsen över att tvingas flytta från den stad de bott så länge i och där hennes son vuxit upp. Men delvis känner hon att det kvittar.

– Vi vill inte bo kvar i kommunen på så sätt. Det har hänt för mycket för oss alla och Oxelösund är en stad där alla gärna pratar om alla och sprider rykten, både sanna och osanna, säger hon.