På SN:s sajt #kandulova går det att ställa sin fråga direkt till lokalpolitikerna – vilket signaturen ”Ishockey” har gjort. I den gamla bandystaden Oxelösund undrar denne om de politiska partierna kan lova att bygga en ishall i kommunen. Bland de frågor som ställts blev det här en av dem där partierna var mest överens. Alla utom Miljöpartiet svarade ”nej”.

”Miljöpartiet har redan lagt fram ett förslag till kommunfullmäktige om att utreda en ishall tillsammans med en ny sporthall på Ramdalen. Vi kommer att kämpa för att dessa också ska byggas. Oxelösund behöver nya hallar som kan inrymma många olika sporter för allmänhet och klubbar men även för konferenser och konserter”, skriver MP i Oxelösund.

Socialdemokraterna vill prioritera annat – men lämnar en liten öppning, trots att de svarar ”nej” på frågan.

”Nej, det kan vi inte lova. I samband med att vi bygger en ny sporthall ska vi undersöka frågan, men investeringar i förskola, skola och särskilt boende är prioriterade för oss”, svarar S.

Även Sverigedemokraterna svarar ”nej”, men med en liten öppning.

”Nej, tyvärr kan vi inte lova det. Men om efterfrågan bland kommuninvånarna finns, tittar vi gärna på möjligheterna för att bygga en ishall”, svarar SD.

Liberalerna är tydligast i sitt nej.

”Nej, det kan jag inte. Det är inte en prioriterad investering i Oxelösund enligt min uppfattning”, svarar gruppledaren Klas Lundbergh (L).

Kristdemokraterna och Vänsterpartiet har inte svarat på frågan än.

Vill du ställa din fråga till lokalpolitikerna i Oxelösund? Gå in på https://kandulova.sormlandsmedia.se/oxelosund