Det händer då och då att hyresbolag vräker sina hyresgäster på grund av hyresskulder. För de som blir vräkta kan det bli svårt att hitta någon ny stans att bo då många hyresföretag – men även privatpersoner och bostadsrättsföreningar – inte vill att personer med betalningsanmärkningar på hyror ska flytta in.

– Tyvärr kom vi i det här läget. Det fanns en plan om hur det skulle hanteras och den planen har inte följts. Då tvingades vi genomföra det här och det är Kustbostäder och kommunen överens om, säger Kustbostäders vd Per Koman Alm.

Koman Alm vill inte gå in djupare i det enskilda ärendet.

– Generellt sett kan jag säga att det är olyckligt när vi hamnar i ett läge när hyresskulder bara växer och växer. Det gör vi emellanåt och då måste vi förhålla oss till det, fortsätter han.

Enligt Koman Alm är de två vanligaste sätten att hyresgäster blir avhysta att de inte betalat hyran eller att de utgjort en störning för sina grannar.

– Men man har en stor grundtrygghet som hyresgäst. Det räcker inte att vi säger att det ska ha skett en störning, det ska göras av grannarna också, sa han i en intervju med SN i våras.