Några få regnmoln har samlats över Stenviksbadet och vindarna blåste friskt. Det var en kall sommardag de modiga barnen tagit sig ner till badet. Trots kylan var alla barn fast beslutna att hoppa i vattnet för att lära sig simma. Med stöd från Oxelösunds kommun har Junis arrangerat en simskola utomhus för barn i åldrarna 5-14 år, kostnadsfritt. Med siminstruktörerna Lucas Ahlberg och Sarah Wilson får barnen lära sig grunderna.

– Det blir mer på riktigt, det är blåsigt, lite kallare och botten syns inte som i en simbassäng, säger Lucas Ahlberg.

Någon som verkligen uppskattade dagen var Jakob Lange, som älskar att vara i vattnet.

Artikelbild

| Simläraren Lucas Ahlberg visar hur det går till.

– Jag har redan simmat sex gånger innan simskolan började, berättar Jakob Lange med ett stort leende.

För Lucas Ahlberg var det ett självklart val att bli siminstruktör, och menar att valet kom naturligt då hans pappa också är det.

– Jag började som simlärarassistent och varit delaktig som Junisledare i 9 år, berättar Lucas Ahlberg.

Att få lära barnen att simma är något som driver Lucas Ahlberg, som också är jätteglad att så många barn dök upp trots det kalla vädret.

Artikelbild

| Alva Karlsson och Jakob Lange trivs som fisken i vattnet.

– Det är jättekul att det kommer ner såpass mycket folk trots vädret, säger Lucas Ahlberg och menar att samtliga av dagens platser blev fyllda.

Efter att barnen simmat några längder i det kyliga vattnet under duggande regn, stod föräldrarna redo att möta de frusna barnen som sprang upp mot strandkanten för att värma sig.