Klockan är tre på eftermiddagen och Mohammed Nour Yousef har precis börjat sitt arbetspass på Sjötångens äldreboende i centrala Oxelösund. Första uppgiften är att se efter Ulla Karlsson och de verkar trivas ihop. Det hänger skämt i luften när de sätter sig en stund på uteplatsen.

– I dag får du bara ta hand om mig! Nour och hans kompis var så duktiga när de ordnade mat åt oss allihop. Det märks att de vill något med livet, säger Ulla Karlsson.

Snart blir det kvällsmat på äldreboendet och då ska Nour hjälpa de boende som har svårt att ta sig själv till matsalen och de som behöver hjälp att äta.

– Sedan är det kanske någon som ska duschas och så sköter jag om husets blommor på kvällen, säger han.

Nour kom som flykting till Oxelösund från Syrien för 2,5 år sedan och har nu gått klart första året på vård- och omsorgslinjen på gymnasiet. En släkting som arbetar inom vården rekommenderade yrket och snart gjorde han sin första praktik på Sjötången.

– Jag gillar att jobba inom vården och tänker fortsätta med det så länge jag bor i Sverige. Under första praktiken var det inte så kul, men jag gav det en chans och nu har jag kommit in i det här. Alla är så snälla och det har blivit en del av mitt liv.

Första riktiga arbetspasset på Sjötången var under jullovet och nu sommarjobbar han innan han ska tillbaka till skolan i höst.

Enhetschefen Cecilia Rasmussen berättar att de haft tur med att få personal i år.

– Vi är jätteglada att ni vill jobba här och det vet du, säger hon till Nour.