Redan i vintras varnade Arbetsförmedlingen i Nyköping om att det kunde bli brist på sommarjobbare till restauranger och caféer. Något som det säsongsöppna Oxelö krog fått känna på. Egentligen var det tänkt att de skulle slå upp dörren till den gamla sjömanskrogen i Gamla Oxelösund i påskas – men först 27 maj kunde de öppna på allvar. Och det med begränsade öppettider.

Läs också:Avtalet att driva restaurangen vid Nyköpings golfklubb på Ärila sades upp.

– Vi kände efter starten att det var svårt att få personal dit. Sedan är det inte vår core business att enbart driva restaurang, vilket är roligt i och för sig, men det vi håller på med är event, förklarade Patrik Woss då.

Artikelbild

Patrik Woss är ”inte chockad – men förvånad över den rörligheten som finns bland arbetskraften” i restaurangbranschen. Här tillsammans med kompanjonen Camilla Westin.

Sista maj slutade engagemanget på Ärila. Något som underlättat för bemanningen på Jogersö.

– Ett av skälen att vi la ner var att det var svårt att rekrytera nyckelpersoner. Det fanns inget alternativ – vi kunde inte hitta personal till två restauranger och då valde i Jogersö där vi har ett åttaårskontrakt, säger Woss.