Enligt polisanmälan genomfördes våldtäkten strax före klockan två på natten. Polisen larmades något senare, berättar Lars Liewenborg, chef över enheten för grova brott i Nyköping och Katrineholm.

Våldtäkten ska ha skett utomhus och kvinnan, som är i 20-årsåldern, har fått vård på sjukhus.

– Vi har varit på plats och gjort eftersökningar. Vi har även hört kvinnan och hon har fått genomgå en undersökning, säger Lars Liewenborg.

Flertalet bilar spärrades av och polisens tekniker undersökte platsen under morgonen, även en hundförare har deltagit i arbetet.

Vid klockan 09.30 hävde polisen avspärrningarna.

Efter förhör har det framkommit att kvinnan och gärningsmannen har träffats innan brottet ägde rum, men de ska inte vara bekanta med varandra.

– Exakt vilka kontakter de har haft vet jag inte och det är inte helt utrett. Men det verkar inte vara något påhopp från ingenstans, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Polisen meddelade under förmiddagen att man har en del spaningsuppslag att arbeta vidare med.

Resultatet från kvinnans läkarundersökning kommer att dröja.

– Det tar en tid att analysera. Både de prover som tagits vid läkarundersökningen och de prover som vi själva tar vara på från den kriminaltekniska undersökningen, säger Thomas Agnevik.

Hur jobbar ni vidare?

– Jag tror att de initiala åtgärderna är i stort sett klara, om vi inte får in några ytterligare tips. Kriminalteknikerna jobbar vidare med att sammanställa material från deras undersökning.

– Sedan skulle jag tippa på att vi har återkommande kontakter med den drabbade kvinnan för att höra om hon har något mer att berätta.

Sent på onsdagseftermiddagen meddelade polisen ett en person, en man i 30-årsåldern anhållits i sin frånvaro. Mannen är nu gripen av polisen, skäligen misstänkt för våldtäkt. Förhör väntas senare under kvällen.

Polisen är intresserad av tips från personer som kan tänkas ha information att lämna om händelsen.