Under måndagen meddelade utbildningschefen Mikael Wallström att han kliver av sitt uppdrag.

– Det har varit väldigt roligt och spännande att arbeta med Oxelösunds framtid. Dock har det varit mycket arbetsintensivt och sammantaget med min privata situation har lett fram till det här beslutet, skriver han i ett mail till tidningen.

I stället blir det biträdande utbildningschefen Christina Boman som blir tillförordnad verksamhetschef i väntan på en ny.

– Det är synd att Mikael Wallström väljer att lämna sin tjänst. Vi står inför flera utmaningar, både ekonomisk och av verksamhetskaraktär. Jag är glad att Christina Boman tar uppdraget så att vi inte tappar fart inom nämnden och verksamheten, säger utbildningsnämndens ordförande Britta Bergström (S) på kommunens hemsida.

Wallström fick i förra veckan uppdraget av nämnden att utreda hur en besparing på dryga 35 miljoner kronor för 2020 års budget skulle kunna göras. Tidningen har inte fått någon intervju med Wallström - men kommunchefen Johan Persson kommenterar beslutet.   

– Det har varit en sammanvägd bedömning för honom. Arbetsinsatsen som besparingen inneburit har såklart påverkat, med vad som avgjorde det slutgiltiga beslutet kan jag inte svara på. Att bli chef för utbildningsförvaltningen var inget lätt uppdrag, det var därför jag anställde Mikael. Jag beklagar att han slutar, men respekterar beslutet, säger han.