Detaljplan har skickats till granskning

Nu får fastighetsägarna på Jogersö återigen tycka till om kommunens byggnadsplan.

På Jogersö kan det bli fler bostäder i framtiden.

På Jogersö kan det bli fler bostäder i framtiden.

Foto: Sandra Nordin/Arkivbild.

Oxelösunds kommun2019-10-29 15:25

2016 fick miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i Oxelösunds kommun i uppdrag att ta fram en ny detaljplan för östra och södra Jogersö. Syftet med planen var och är fortfarande att bland annat möjliggöra för flera bostäder på ön. Förra sommaren hölls ett samråd där medborgare kunde uttrycka sina synpunkter angående den dåvarande detaljplanen. Nu är den återigen uppe på bordet för synpunkter, då miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutat om att skicka detaljplaneförslaget på granskning.

– Det var samråd förra sommaren, så det har ju varit en hel del tid för förslaget att förändras. Nu har vi redovisat vad vi har gjort i utredningsväg och vilka skillnader det blir för de boende i området, säger Göran Deurell, planarkitekt vid Oxelösunds kommun. 

Detaljplanen och tillhörande dokument kommer att vara tillgängliga för allmänheten när datum för granskningen har valts. Då får alla parter en chans att se handlingarna igen och yttra sig på nytt. 

– Nu är det andra gången detaljplanen ställs ut och den närmar sig därmed ett beslut om antagande. Tanken är att det efter granskningen inte ska vara så många ändringar. För att antagandebeslutet ska kunna vinna laga kraft så får inte beslutet överklagas av någon part.

Har ni fått många synpunkter på detaljplanen?

– Ja, 46 yttranden inkom vid samrådet förra sommaren. Dessa har vi besvarat i en samrådsredogörelse. 

Majoriteten av synpunkterna ska ha kommit från boenden i de berörda områdena. En del myndigheter har också uttryckt sina åsikter. 

Karta: Jogersö
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!