Diggiloo kommer till Jogersö i sommar

Jogersö har genom åren varit plats för flera stora konserter. I sommar svänger återigen en stor turné förbi badplatsen.

Diggilooturnén har gästat Tullgarns slott två år i rad. Här Ola Salo och Mariette i ett The Ark-medley 2018. Vilka artister som kommer till Jogersö i sommar är dock inte offentliggjort.

Diggilooturnén har gästat Tullgarns slott två år i rad. Här Ola Salo och Mariette i ett The Ark-medley 2018. Vilka artister som kommer till Jogersö i sommar är dock inte offentliggjort.

Foto: Carolin Ericson

Oxelösunds kommun2019-11-22 10:57

Den 12 juli kommer Diggiloo till Jogersö. Turnén som startades 2003 av bland andra Lasse Holm har blivit en årlig sommarshow som turnerat runt i Sverige. Artisterna för 2020 års upplaga har inte offentliggjorts än, men namnet på turnén som syftar på en svensk eurovisionvinnare från 1984, ger en hint. Det brukar finnas artister som deltagit i Melodifestivalen med på scenen.

– Det är fantastiskt roligt att Jogersö är utvald som en av sommarens spelplatser. Diggiloo är en show som passar för hela familjen och vi hoppas att det blir ett återkommande evenemang i Oxelösund, säger kommunstyrelsens ordförande Catharina Fredriksson (S).

Jogersö har haft flera stora konserter, framförallt under 1990 och 2000-talen. Publikrekordet från 2004 har Gyllene tider som lockade 13 875 besökare till den stora gräsmattan vid havsbadet.

– Jogersö är en perfekt plats för konserter. I och med att Diggiloo kommer i sommar hoppas vi att fler arrangörer får upp ögonen för evenemang i vår vackra skärgårdsmiljö, säger Patrik Renfors (V) som är ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

I somras kom Diggiloo-turnén till Tullgarns slott. Då uppträdde bland annat John Lundvik, Mariette, Arvingarna och Jessica Andersson. Även 2018 var det konsert på slottet.

"Vädret var strålande, miljön fantastisk. Torsdagens show bjöd på allt man kan förvänta sig av en Diggiloo-show”, skrev tidningens utsände då.

Karta: Jogersö
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!