Kommunen ger grönt ljus till nytt servicehus

Jogersö camping ska få en ny servicebyggnad – för att kunna bli en fyrstjärnig camping.

Susann Borg som driver Jogersö camping hyr den av Oxelösunds kommun. Nu har kommunen valt att bygga ett nytt servicehus.

Susann Borg som driver Jogersö camping hyr den av Oxelösunds kommun. Nu har kommunen valt att bygga ett nytt servicehus.

Foto: Peter Alexis/Arkivbild

Oxelösunds kommun2019-10-30 08:05

Under kommunstyrelsens senaste sammanträde togs beslut om att starta en byggnation för ett nytt servicehus vid den kommunägda campingen. Den nuvarande hyresgästen Susann Borg tog över Jogersö camping 2012/2013, och har tillsammans med kommunen haft en vision om att byta ut dagens servicehus som består av baracker mot ett nytt.

– Idag har campingen över 50 000 gästnätter under ett år, vilket ökar trycket på campingens servicehus. Det äldsta av servicehusen är i ett sådant skick att det är lämpligt att rivas, säger Sarah Heltborg Ronélius, fastighetsekonom vid Oxelösunds kommun och fortsätter: 

– Servicebyggnaden som ersätter den gamla kommer att vara modernare och tillgänglighetsanpassad, samt byggt för uppnå kvalitetsmåttet fyrstjärnig camping. Att nå kvalitetsmåttet en fyrstjärnig camping är ett gemensamt mål mellan campingens hyresgäst och kommunen.

Anledningen till att denna satsning inte skett tidigare är att andra fastighetsprojekt krävt både tid och ekonomiska resurser av kommunen. Bland annat bygget av den nya för- och grundskolan Oxelöskolan, renoveringsarbetet vid Ramdalsskolan, samt en pågående projektering för kommande utbyggnation av Björntorps äldreboende.

– Vi hade givetvis önskat att detta redan var igång. Kommunen har fått prioritera då vi saknat personella resurser att komma igång tidigare.

Budgeten för det nya servicehuset ligger på drygt 3,8 miljoner kronor och projektet avser rivning av befintlig byggnad, byggnation av ny byggnad, samt inkoppling av avlopp. Tanken är att det nya servicehuset ska ha flera olika användningsområden.

– Servicebyggnaden kommer att innehålla latrintömning, duschar och toaletter. Det kommer även att finnas ett lite större duschrum, ett så kallat familjerum där en mindre familj kan duscha tillsammans. Familjerummet innehåller även skötbord, badbalja för det lilla barnet, ett större tillagningskök med diskmaskin och ett allrum.

Kommunen hoppas kunna dra igång med projektet så fort som möjligt och att de ska få bygglov nästkommande månad. Innan dess krävs ett rivningslov för att få avyttra den befintliga byggnaden. Om allt går som planerat kommer servicehuset att vara färdigt strax innan campingens högsäsong drar igång. 

– Vi hoppas kunna påbörja grundläggning redan i år om det inte blir för kallt. Under våren och vintern nästa år kommer byggnationen pågå. Vi har en målsättning att servicehuset ska stå klart till sommaren 2020.

Karta: Jogersö Camping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!