Misstänkta från Esplanaden häktade över jul

De sex unga män som misstänks för den grova misshandeln på Esplanaden i Oxelösund får antagligen fira jul och nyår i häktet.

Sex unga män är nu häktade efter storbråket på Esplanaden i november.

Sex unga män är nu häktade efter storbråket på Esplanaden i november.

Foto: Anton Comstedt

Oxelösunds kommun2019-12-03 13:14

Utredningen leds av åklagare Lukas Tigerstrand. Han tror att polisen nu ringat in alla de personer som var delaktiga då en man i medelåldern attackerades och skadades på kvällen den 8 november. Polisen fick flera samtal från personer som såg det dramatiska storbråket i centrala Oxelösund.

En person greps på platsen och därefter har en efter en tagits in till förhör för att senare häktas. Totalt är nu sex personer häktade.

– Vi har hört de flesta vittnena och vi har inte fått reda på att det ska vara fler personer inblandade. Vi håller de sista vittnesförhören i dagarna, säger Lukas Tigerstrand.

Flera av de personer som nu sitter häktade kan ha varit beväpnade med kniv. Brottsoffret fick allvarliga stickskador i ett ben och räddades tack vare snabbt ingripande. Polisen beslagtog minst två knivar som nu analyseras vid nationellt forensiskt centrum. Diverse kläder och skor är också skickade på analys.

På måndagen efter Oxelösundshändelsen utbröt bråk på Gripenskolan, där flera av de misstänkta går. Åklagaren har nu även inlett en förundersökning om övergrepp i rättssak.

Motivet till misshandeln är fortfarande lite oklart, säger Tigerstrand.

– Det finns lite uppgifter att det kan ha varit en konflikt mellan målsägaren och någon av gärningsmännen men det är fortfarande inga bekräftade uppgifter.

Var misshandeln planerad?

– VI tror att de genomfört misshandeln i samförstånd. Men exakt hur länge de varit överens om det är svårt att säga, säger Tigerstrand. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!