Renovering av väg väcker frågor hos lokalbor

Just nu sker det en upprustning av Frösängsvägen, men en del oxelösundare är oroliga för att vägen kommer att bli för smal.

Vid Frösängsvägens busshållplatser kommer bilvägen att vara fem meter bred.

Vid Frösängsvägens busshållplatser kommer bilvägen att vara fem meter bred.

Foto: Peter Alexis

Oxelösunds kommun2019-11-06 17:12

I en lokal Facebookgrupp har Frösängsvägens ombyggnation diskuterats flitigt. En del anser att bilvägen är för trång och att det kan bli problem när vintern kommer och plogbilen ska fram. Johan Rubin, gatuchef vid Oxelösunds kommun, bekräftar att vägen kommer att smalnas av i samband med ombyggnationen, men att kommunen inte ser några problem med att klara av vinterväghållningen. Vägen kommer fortfarande vara bred nog för större trafik. 

– Ny vägbredd blir sju meter plus ett utrymme på två och en halv meter för parkering. Vid de två busshållplatserna blir bredden fem meter, säger Rubin. 

Vägbredden var tidigare elva meter och tillät bilar att stå parkerade längs delar av sträckan. De parkerade bilarna tog då upp drygt två meter av vägbredden, vilket gjorde att den trafikerade delen av vägbredden var ungefär nio meter.

Oxelösunds kommun har tidigare i år gjort en större satsning på stadens gång- och cykelnät, samt rustat upp en del bilvägar. 

– Längs Frösängsvägen byggs nu en gång- och cykelbana. I samband med det arbetet iordningställs tydliga gatuparkeringar längs hela Frösängsvägen och vägområdet blir anpassat för en lugnare trafikrytm.

Gång- och cykelbanorna vid Frösängsvägen kommer att vara klara innan vintern, om allt går som planerat. Gång- och cykelvägen kommer att vara separerad från gatan och tillhörande parkeringsplatser. Bilvägen kommer att få en ny beläggning och färdigställas under våren 2020. 

Den nya cykelbanan vid vägen.
Den nya cykelbanan vid vägen.
Karta: Frösängsvägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!