– Om polisen blir våldsam, håll inte upp händerna framför er som man gör av reflex, informerar träningsledaren.
– Om de har batong är det risk att fingrarna bryts.
Källarlokalen är proppfull och ett par gånger om dagen hålls träning för de aktivister som ska vara med i den stora manifestationen på lördag. Den förbjöds av säkerhetsskäl efter terrorattackerna, men ska hållas ändå. För att protestera mot det som aktivisterna räknar med blir ett otillräckligt avtal. Eftersom det handlar om civil olydnad måste alla vara beredda om polisen kommer och veta hur de ska agera om de blir gripna.
– För min egen del känns det inte så läskigt, jag är väldigt målmedveten om att jag vill stå upp för det här. Det är så viktigt, säger Karolina Lundahl från Ripsa, Nyköping.
Hon pluggar i Östersund och har kommit till Paris med Fältbiologerna för att visa hur viktig klimatfrågan är och hur viktigt det avtal som förhandlas i Paris är.
– Det känns lite deppigt också. Det finns så mycket kämparglöd för jordens framtid och så pratar man om att polisen kan spruta tårgas.
Just för risken för tårgas uppmanas aktivisterna att inte ha för mycket smink i ansiktet. Det är också förbjudet att vara maskerad, får de reda på.
Med under träningen är också Margus Mägi från Omställning Nyköping.
– Jag har aldrig varit med om en så välorganiserad och förberedd aktion, säger han.
Övningar görs på hur det känns att röra sig i stora och trånga folksamlingar, något som kan upplevas som behagligt.
– Förhoppningsvis blir jag inte gripen av polis, det ingår liksom inte i planen, säger Margus Mägi.
De som grips av polisen har rätt till en advokat, får aktivisterna reda på. Men det gäller att kunna namnet på en. Och att uttala det rätt så att polisen förstår. Risken finns att polisen inte är så hjälpsam och därför övar alla på att uttala några advokaters namn högt tillsammans.
Gitte Jutvik Guterstam från Trosa åkte ner med buss, liksom Margus Mägi och Karolina Lundahl.
– Efter demonstrationen i New York i november, när tiotusentals människor samlades kände jag att jag också ville vara med. Jag ville till Paris, säger hon.
Karolina Lundahl tycker att det är viktigt att civilsamhället visar vad det står för.
– Jag tror att politikerna påverkas av att de har en stor rörelse i ryggen. Alternativet skulle vara att ingen var här och det inte uppmärksammades alls. Då skulle det bli ett ännu mindre hållbart avtal.
Att demonstrationen hålls när toppmötet är slut är symboliskt, säger hon. För att visa att arbetet måste fortsätta.
– Det är viktigt med en rörelse underifrån, eftersom det som politikerna beslutar inte är tillräckligt.