På lördag är det premiär för årets Fåfänganäventyr för Nyköpings stads teater. Även om innehållet är nyskrivet till årets Cabarevy håller ensemblen fast vid det format som har varit så framgångsrik tidigare somrar.

– Vi vill ju utnyttja den här fantastiska miljön, säger Victoria Larsson, en av skådespelarna i den fem man starka ensemblen.

Det handlar om att ta till vara den möjlighet till närhet, som den ganska lilla och hemtrevliga scenen erbjuder. Levande musik har sin givna plats, likaså sketcher som spelas upp på ytan framför scenen.

Artikelbild

Kenneth Bodin

Även formatet med sketcher känns nära. På många sätt påminner föreställningarna om de lokala nyårsrevyerna, där det aktuella undersöks och beskrivs med hjälp av satir. Men de fenomen och personer som får sin släng av sleven i dessa sommarrevyer är sällan lokala.

I årets föreställning, med den smått surrealistiska titeln "Slöaste slängen av sleven!", har manusförfattarna bland annat kikat in i skandalernas Svenska akademien och i Fake news-fenomenet.

Men självklart också i den pågående valrörelsen, avslöjar Pontus Weibull Moberger, skådespelare och manusförfattare tillsammans med Kenneth Bodin.

– Vi har bland annat en valkuplett, som för tankarna till Tage Danielsson eller Henrik Dorsin och Crotesco, säger han.

Artikelbild

Pragmatiskers förbundsfront har intagit torget i Nyköping och intervjuas av en reporter på Uppdrag förvanskning. En del av årets innehåll i Cabarevyn knyter an till den pågående valrörelsen. På bild: Pontus Weibull Moberger, Pelle Forsmark, Victoria Larsson och Kenneth Bodin.

Är det någon politiker som utsätts mer än andra?

– Nej, jag skulle vilja säga att vi har lyckats utsätta politikerna ungefär lika mycket, oavsett partifärg.

Tidigare års föreställningar har gått bra publikmässigt. Åtminstone ett par kvällar har varit i princip utsålda och de övriga har varit ganska välfyllda. I år hoppas ensemblen på en repris.

– Det brukar gå bra publikmässigt och det tror vi på i år också, säger Kenneth Bodin.