Vinden piskar upp några höstlöv som fortfarande ligger kvar på plattformen vid tågstationen i Nyköping. Renaida huttrar i kylan och frågar Extra-fotografen Jens Alvin om han inte är klar snart.

Anledningen till att vi befinner oss här och inte på något trevligt fik inne i stan är att Renaida nuförtiden egentligen känner sig mest hemma vid järnvägen. Det är här hon får spendera en hel del tid i väntan på tåget.

Men efter att under nästan ett års tid ha levt i sin resväska, var det i december dags att flytta hemifrån på allvar. Flyttlasset gick från Nyköping till Stockholmsförorten Axelsberg.

Artikelbild

| Mamma Helen är tryggheten för Renaida och Nyköping var högkvarteret under 2017. – Det är hit jag kommit för att byta kläder och så, säger hon.

– Det är så skönt att slippa pendla, säger hon och smuttar på glaset som är fyllt med varm choklad.

Hon har fått plocka fram idéer på hur det ska se ut på scenen och hur hon och eventuella medhjälpare på scenen ska röra sig.

– Och så har Sony bokat upp mig för olika intervjuer, så det är mycket att hålla reda på. Många människor att träffa.

Nyköping och Melodifestivalen hör ju ihop lite efter Anna Bergendahl?

– Jag tänkte faktiskt på det häromdagen och hon vann ju Melodifestivalen. Visst det är lite press och för min del är det här något nytt. Tidigare har jag mest sjungit covers, men nu är det jag Renaida, som är artisten.

Vad tror du om motståndet?

– När jag satt där och väntade på att få höra vilka min motståndare skulle bli hoppades jag på namn som inte var så kända. Men det blev ju inte så. Skriv att det är Dödens grupp för just nu känns det så.

Förutom ”All the Feels” kommer Renaida släppa ett par låtar till under våren.

– Förhoppningsvis kan jag samla på mig lite låtar till en sommarturné. Jag tror att jag kommer att få mycket roligare gigs i sommar med hjälp av Mello. Så jag är jättetaggad.