Så var det över. Slut på shorts och solbränna, långa kvällar på balkonger och uteserveringar. Hösten är här. Eller?

Det har varit sommar sedan i maj, och i början tog vi tillvara på varje solig dag. Glass och sol och rekordtidiga bad - ända tills det började bli långtråkigt. När skulle det egentligen regna? Några stackars enstaka droppar har kommit sedan dess – ända tills i helgen när allt plötsligt kom på en gång. Och värmen försvann, i alla fall tillfälligt. SMHI-prognosen lovar 25 grader på fredag, men de tropiska nätterna är över. Men allt det där vet ni ju. Gula gräsmattor på grund av bevattningsförbud och kallskuret för att det är förbjudet att grilla och eländes elände. Bokade resor till platser där det ovanligt nog är kallare än i Sverige. Inte för att semestern egentligen blir sämre för det. Men de som semestrade hemma drog en vinstlott i år, det är inget att säga om saken.

Sommarledigheten är över och nu är det åtta månader kvar till nästa maj. Det är inte utan att man börjar kika på helgresor för att få lite mer sol. Men kommer vi kunna åka från Skavsta i fortsättningen? Pilotfacket är oroliga för att Ryanair tänker lämna Skavsta. På Facebook går diskussionen varm, spelar det egentligen någon roll om Ryanair inte trafikerar Skavsta längre? Vad betyder det för Nyköping? Urban Granström (S) och Anna af Sillén (M) är inte oroliga, Skavsta har potential även utan Ryanair, säger de.

Vi är inte där än, vi har inte sett att Ryanair avvecklar Skavsta som destination för sina flyg. Men vem kommer i så fall i stället? Och när?