En doft av blåbärsscones slår emot när Rashma Randeniye öppnar dörren till lägenheten i Stenkulla i Nyköping. Yngsta döttrarna Ronja och Linnea är lediga från förskolan och har bakat med pappa på morgonkvisten. Hustrun Malin har gett sig i väg för att förbereda dagens lunch på familjens vegorestaurang Alma i centrala Nyköping.

– Vi turas om med luncherna. Stressigt? Nej, faktiskt inte. Vi jobbar båda två med våra intressen och det blir mer som en livsstil, säger Rashma som utöver att driva restaurang och vara musikproducent även jobbar skift på SSAB i Oxelösund.

– Det passar bra då det blir långa perioder med tid för det andra, konstaterar han medan förmiddagsfikat dukas fram i vardagsrummet som också rymmer en hemmastudio med rejäla högtalare.

Artikelbild

Barnen Ronja, Linnea och Ida (saknas på bilden) är musikproducenten Rashma Randeniyes bästa referenser.

Det är härifrån som Rashma jobbar tillsammans med artister från hela världen. Och lokala. Rashma har till exempel producerat Oxelösundsbaserade hiphopbandet B´tep och jobbar även med popbandet Tistlarna i Nyköping.

Att få skivkontrakt som 34-årig småbarnspappa kändes lite overkligt!

Rashma Randeniye

De senaste åren har han även gett ut två egna houselåtar under artistnamnet Rush Sounds. I somras var han i full färd med att släppa den tredje, "Run away with me" som han gjort tillsammans med den australiske sångaren Cail Baroni. Fyra dagar före släppet fick han ett mejl som ställde allt på ända.

Artikelbild

Nyköpingsbon Rashma Randeniye, signades i somras av holländska skivbolaget Housepital Records som nu ger ut singeln "Run Away With Me".

– Vi hade skickat låten till tre olika skivbolag utan att få svar. Plötsligt kom det ett, från ett holländskt bolag som jobbar med housemusik. De bifogade ett skivkontrakt och vi fick därmed ställa in hela vår egen release, säger Rashma och man förstår att det gjordes i allt annat än besvikelse.

– Att få skivkontrakt som 34-årig småbarnspappa kändes lite overkligt! Det betyder verkligen massor, inte minst för att det blir en kvalitetsstämpel på min musik. Det gör det lättare att nå ut med låten till olika DJ:s. Att den spelas på klubbar och festivaler kan göra hela skillnaden mellan att slå igenom eller inte, säger Rashma som redan har ytterligare två singlar i pipeline.

Fram till för ett år sedan hyrde han in sig i en studio i centrala Nyköping.

– Med småbarn och oregelbundna arbetstider hade jag mest dåligt samvete över att inte hinna dit så ofta som jag hade önskat. När jag har allt hemma är det lätt att jobba på kvällarna när barnen somnat. Eller gå upp på natten om man får en idé.

Säger du upp dig om du slår igenom?

– Ha, ha, att kunna försörja sig som producent är få förunnat och jag är väldigt glad över jobbet på SSAB så det håller jag fast vid! Det är många parametrar som ska stämma, inte minst att publiken gillar musiken, säger Rashma samtidigt som han räddar ett fallande glas från yngsta dotterns nyligen lämnade plats vid matbordet.

Linnea är med bestämda steg på väg till Rashmas arbetshörna.

– Höra! Igen, igen, säger hon och pekar på skärmen med pausade vibrerande ljudslingor.

Purfärska singeln ljuder ur högtalarna och döttrarna börjar dansa i soffan.

– Barnen är mina bästa referenser. Dansar de så vet jag att det är bra, sitter de stilla är det en tydlig diss och då är det bara att göra om!

"Run Away With Me" släpps på Spotify och andra streamingtjänster den 19 januari.