Snart byggs flera radhus i centrala Nyköping

Lokal entreprenör bygger sju radhus ett stenkast från Storgatan.

I dagsläget finns en gammal cykelverkstad på tomten.

I dagsläget finns en gammal cykelverkstad på tomten.

Foto: Sandra Nordin

Nyköpings kommun2019-11-18 06:43

Det blir radhus av modell större med sex till sju rum i varje hus på Tullgränd i Nyköping. Tomten ligger ett stenkast från Östra skolan och Gripsholmsparken. Det är familjeföretaget Janssons Bygg i Bettna AB som står bakom produktionen  och boarean på radhusen blir mellan 148 - 155 kvadratmeter. 

Projektet har tagit emot med stort intresse. Efter två dagar på marknaden är redan två av de sju radhusen tingade.

– Det finns en stor efterfrågan på just centrala radhus, säger Tobias Karlsson som tillsammans med Pernilla Briheim är mäklare för projektet.

I dagsläget finns en gammal byggnad på tomten där det under många år fanns en cykelverkstad och nu senast huserade en second hand i byggnaden  Den gamla verkstaden kommer att rivas för att ge plats åt de nya bostäderna. Planen är att spaden ska i jorden våren 2020 och att radhusen ska stå färdiga våren 2021.

– Det blir totalt sju friköpta radhus, säger Tobias Karlsson på HusmanHagberg i Nyköping. 

– Det är ett bra cityboende med både takterrass och balkong. Det är bra placerat, en tvärgata från Östra Storgatan och är skyddat från trafik, säger Pernilla Briheim.

Mäklarna känner sig väldigt positiva till projektet som de kommer kunna följa på nära håll då det ligger ett stenkast från deras kontor.

– Det finns inga andra sådana här radhus på marknaden just nu så projektet känns lite unikt. Vi har trott på det här från start och har fått det bekräftat, säger Tobias Karlsson.

Prislappen på de "lyxiga" radhusen börjar på 4,4 miljoner kronor.

Ordlista

Friköpt: Man äger även marken, alltså hela fastigheten. Det betyder att man inte ingår i till exempel en bostadsrättsförening och därför behöver man heller inte betala avgift.

Karta: Tullgränd
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!