Alla partier utom Vård för pengarna har politiska sekreterare. De politiska sekreterarna i landstinget är i dag åtta personer till antalet. De är anställda av landstinget och har en lön på cirka 36 000 kronor i månaden och har till uppgift att serva och underlätta arbetet för politikerna.
Totalt är kostnaden cirka sex miljoner årligen för de politiska sekreterarna.
Vård för pengarna anser att man ska frigöra resurserna till vården i stället för att satsa på administrationen och politiska sekreterare.
Men det vann inget gehör.
Ställ de sex miljoner kronor mot vad landstinget totalt omsluter, sa Christine Gilljam (S). Hon kallade Vård för pengarna för populister.
Tommy Fogelberg (V) ansåg att Vård för pengarna gör det väl enkelt för sig utan att politiska sekreterare är grundläggande för demokratin.
Carl Werner (MP) menade att Vård för pengarna präglas av naivitet.
– Nej, det är dags att skära och bort med floskler och dokument, sa Jonas Lindeberg.
Leif Lindström (S) tog i sammanhanget ett historiskt perspektiv och pekade på att landstinget på 1960- och 70-talet drevs av professionen och politikerna satt på åhörarplats.
Pia Bernthling (C) anklagade Jonas Lindeberg för att företräda all vårdpersonal. Hon jobbar själv inom vården och har flera som inte delar hans och Vård för pengarnas syn.
Vård för pengarna ville även halvera partistödet, men även det röstades ned.
Vård för pengarna tog även upp landstingets personalpolitik och hur personal varnas för arbetsvägran, hur personal riskerade att få byta arbetsuppgifter.
Jacob Sandgren (S) sa att det inte är någon ny personalpolitik som används. Han sa att landstinget har ett ansvar att ha personal på plats.
Magnus Leivik (M) tog upp de ökade kostnaderna för hyrpersonal, att det är fler som arbetar inom sjukvården i dag, att den ordinarie personalen arbetar mer övertid, men att antalet vårdplatser är färre än på många år.
Ekvationen går inte ihop, menade Magnus Leivik.
Men någon lösning hade ingen i sikte, i stället pratade de flesta om utsträckta händer för att gemensamt komma fram till hur man ska lösa situationen.
– Flaskhalsen är vårdplatsbristen. Årets sommar kan bli den värsta någonsin, sa Jonas Lindeberg.
Den studieresa kirurgkliniken på Mälarsjukhuset ville göra, men som nobbades av landstingsdirektör Jan Grönlund vållade också debatt. Pengarna, cirka 600 000 kronor, lär man inte få tillbaka.