Här är tidningsläsarnas egna pizzor

SN frågade sina läsare hur deras egna pizzor skulle bakas – och vad de skulle innehålla. Nu är resultatet redo att tas ur ugnen.

Det finns oändligt många olika varianter av pizzor. Nu har läsarna delat med sig av sina favoriter.

Det finns oändligt många olika varianter av pizzor. Nu har läsarna delat med sig av sina favoriter.

Foto: Oscar Olsson/TT

Sörmland2025-04-20 05:00

När SN:s läsare blev tillfrågade om sina egenkomponerade pizzor lockade det fram några finsmakare. Eller vad sägs om signaturen Margarethas "Quasi Italia". Här grundas det med mozzarella, följt av lufttorkad skinka och sedan getost i bit. "Vid uttag ur ugnen lägg på färska fikon. Inte snålt!", skriver hon.

Även signaturen Christina tar det hela ett steg längre än en vanlig micropizza.

"En av de godaste pizzor jag någonsin ätit. Vit, färsk spenat fräst med vitlök, mozzarella och lagrad parmesan" skriver hon.

En lite mer udda idé – men som kan vara värd ett försök – står läsaren Tobbe för.

"Stekt fläsk med löksås, parmesan och jalapeño. Döper den till Porkonio. Ska nog testa på annandagen", skriver han.

Andra läsare vill inte krångla till det alls.

"Kebab, pepperoni som sedan göms under ett hav av sås. Mer behövs inte", hälsar signaturen Mr X.

De flesta pizzabagare är vana vid att kunder vill ha egna varianter som inte finns på menyn, men nog är det lite konstigt att signaturen AH MK inte hittat sin favoritpizza någonstans.

"Nu har jag inte rest runt i hela Sverige, men jag törs ändå påstå att den inte finns någonstans. Det konstiga i det hela är att pizzan är superenkel i sitt innehåll. Varje gång jag beställer pizzan, så måste jag ta bort 1-2 innehåll och lägga till 2 andra. Mitt bästa; pizzabotten, tomatsås, ost, salami, färska tomater, färska champinjoner. Visst är den enkel, men mitt enkla val av pizza finns inte. Min pizza kan ju döpas till "AH:s goda".

Fyll på i chatten nedanför!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!