Nu har Lorena Ramos lämnat över stafettpinnen

Lorena Ramos har valt att lämna politiken och gå tillbaka till sitt ordinarie jobb. "Jag höll på att gå in i väggen", säger hon.

Lorena Ramos har lämnat sina politiska uppdrag inom regionen. Anledningen är att hon höll på att gå in i väggen, men också för att hon ville tillbaka till sitt gamla jobb för att träffa patienter.

Lorena Ramos har lämnat sina politiska uppdrag inom regionen. Anledningen är att hon höll på att gå in i väggen, men också för att hon ville tillbaka till sitt gamla jobb för att träffa patienter.

Foto: Magnus Grimstedt/arkiv

Sörmland2019-11-27 17:10

Lorena Ramos var med och startade Vård för pengarna tillsammans med Jonas Lindeberg 2013. I somras fattade hon beslut om att lämna samtliga politiska uppdrag och gå tillbaka till jobbet som endoskopiassistent på heltid. Under tisdagen klubbades utträdet av regionfullmäktige. 

– Jag var redan mätt på politiken efter det senaste valet, men eftersom vi hade stor framgång kände jag mig tvungen att fortsätta. Men i somras omvärderade jag mitt liv, säger Lorena Ramos. 

Några politiska oenigheter eller liknande ska enligt henne inte ligga bakom utträdet. Anledningen ska vara stressen som uppdragen medförde. Förutom att ha varit regionråd med särskilt ansvar för personalfrågor har hon också suttit i regionfullmäktige samt i nämnden för primärvård, rättspsykiatri och Dammsdalsskolan. 

– Jag höll på att gå in i väggen. Jag hade mitt jobb som personalråd och var dessutom partisekreterare. Den sistnämnda rollen innebar massor – alltifrån att serva vår partigrupp till att boka verksamhetsbesök. Jag var allt i allo, och den biten var väldigt tung, säger hon och fortsätter: 

– Men jag är duktig på att stoppa mig själv i tid eftersom man har ansvar för sin mentala hälsa. Jag saknade också att kunna stämpla ut och att vara ledig. Som politiker var jag tvungen att vara tillgänglig hela tiden, säger hon.

I och med utträdet har det fattats beslut om att Louise Wiklund (Vfp) tar över Lorena Ramos poster i regionstyrelsen samt i nämnden för PRD.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!