"Detta lokala mediehus har visat enastående mod både med att bygga en digitalt hållbar affärsmodell med nya betallösningar - och att sätta demokratins fundament i fokus genom att rikta strålkastaren på trollfabriker och hatgrupper."

Så beskrivs Sörmlands Media när Tidningsutgivarna nu nominerar koncernen, där Södermanlands Nyheter, Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning och Katrineholms-Kuriren ingår, till priset "Årets dagstidning helhetspriset".

– Det är ingen slump att SN tillsammans med systertidningarna Eskilstuna-Kuriren och Katrineholms-Kuriren blir nominerade, utan ett resultat av hårt arbete och engagerade medarbetare. Nu är det bara att hålla tummarna att det räcker hela vägen, säger chefredaktör Anna Falk.

Även Sörmlands Medias digitala affärsmodell omnämns i nomineringen.

– Så himla roligt! Alla har jobbat oerhört hårt, och att bli nominerade känns som ett kvitto på att slit lönar sig. Ibland finns det en fördel med att inte vara en stor medieaktör. Hos oss är beslutsvägarna korta och vi drar verkligen nytta av att vara nära varandra och nära våra läsare. Just läsarna är givetvis kärnan i hela vårt arbete, säger Janna Holmqvist, digital nyhetschef på Södermanlands Nyheter.

SN:s systertidning Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning är även nominerade till det prestigefulla priset "Årets redaktion", en utmärkelse som SN vann 2008 då tidningen även tog hem "Årets dagstidning helhetspriset".

Juryn lyfter bland annat fram Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidnings granskning av trollfabriker och trollfabriker och hatgrupper.

► Här hittar ni tidningens uppmärksammade granskning av "Det blågula hatet"

Årets dagstidning är en årligt återkommande tävling som Tidningsutgivarna arrangerar och är ett av de tyngsta priserna i mediebranschen.

Prisutdelningen hålls på Berns Salonger i Stockholm 12 april.