– Hej det är Åsa, säger Åsa Hallgren i andra änden av linjen från USA.

Eller "Asa Orbison" som hon nu går som, efter sommarens bröllop med Roy Orbison Jr, son till rocklegenden Roy Orbison.

De vigdes av Johnny Cashs son, John Carter Cash i hans inspelningsstudio i Hendersonville i Tennesee, i omgivningar som Åsa menar liknar Sverige.

– Det var enkelt, intimt och inga höga förväntningar.

De gick in till Roy Orbisons tolkning av "Unchained Melody" och under vigseln sjöngs även Roy Orbisons "Dream".

– Livet är väldigt självklart just nu. Jag är där jag vill och ska vara just nu. Det är få förunnade. Livet är väldigt snällt mot mig och jag känner mig väldigt tacksam. Jag ser små och stora saker som blivit mig givna.

När namnbytet är juridiskt klart blir Hallgren mellannamn. Familjen hemma i Sverige är viktig för Åsa Hallgren och de ringer varandra varje dag.

– Familjen är ju den man är.

Det svenska har en stor plats i Åsas och Roy Jr:s familj. Roy flyttade till Sverige som 27-åring och bodde under ett antal år på Österlen. Åsa förklarar att maken gillar Sverige och svenskar och tycker att Katrineholm är en fin stad.

– Målet är att komma hem tre-fyra gånger per år och att min familj kommer till oss tre-fyra gånger om året. Vi har tid att umgås och det blir mycket kvalitetstid.

När hon kommer till pappa i Värmbol blir familjen inhyst i hans hus och blir bjudna på hans husmanskost.

– Pappas dillkött och fläskpannkaka. Den blir bäst hos honom, säger hon och förklarar att det inte blir detsamma när hon försöker i sitt amerikanska kök.

Åsa Hallgren refererar mycket till sin familj och menar att den kärleksfulla uppväxten gett henne mod att följa sin känsla och våga flytta till ett annat land och ett annat liv.

Hon föddes i Katrineholm, på Kullbergska.

– Mamma kunde nästa gå hem från BB, säger hon och berättar att som liten bodde familjen på Pilgatan.

Mamma Eva är för många ett bekant ansikte bland annat från tiden då hon drev Båsenberga konferens. Pappa Bo är välkänd rörmokare.

När det blev dags för skolan gick hon först på Sandbäcksskolan och sedan musikklass på Tallåsskolan.

– Hasse Thörnberg lärde mig allt jag kan om musik. De är imponerade här av all baskunskap vad gäller musikteori som vi har fått med oss från skolan.

Hon gick på Duveholmsgymnasiet och företagargymnasiet.

– Efter studenten åkte jag till Göteborg och sökte jobb.

Hon fick napp i en klädbutik och blev snabbt butikschef. Här växte sig intresset för marknadsföring och PR starkare och hon ordnade med en praktik på en PR-byrå i Stockholm för att lära mer.

– Efter två månader blev jag erbjuden ett fast jobb.

En sommarkväll 2013 gick hon och jobbarkompisar ut på after work i Humlegårdsparken i Stockholm. Det var då hon mötte Roy Orbison Jr för första gången.

– Det var ett hundtrick, skojar hon och berättar hur kollegans hund (som hon höll i kopplet till) ledde till att de började prata och fortsatte hela kvällen. Att han var son till den legendariske rockstjärnan var inget hon visste då.

– Jag är inte jätteintresserad av kändisskap. Men dagen därpå förstod jag vem han var när han nämnde "Pretty Woman" och "You Got It".

[youtube id="_PLq0_7k1jk"]

De bytte nummer och fortsatte att regelbundet prata i telefon.

– Det var inte så mycket kärlek till en början, utan mer en fin vän som jag kunde prata om allt med.

Men efter ett år med timslånga samtal återsågs de och insåg att det var frågan om mer än vänskap. Efter ytterligare en tid med ett förhållande på distans insåg de att en annan lösning måste till.

– Roy frågade om jag ville flytta till honom till jul. Han har en egenskap som jag älskar, han ser det möjliga i allt och vill ta snabba beslut när något känns rätt. Jag är också sådan, men inte fullt lika mycket, säger Åsa och förklarar att det krävde samma fråga fem gånger innan hon sa ja till en flytt och att lämna jobbet som marknadschef på Spotlife bloggportal, grundad av Isabella Löwengrip (Blondinbella).

I dag använder hon sina marknadsföringskunskaper och erfarenheten från arbete med sociala medier i Roy Orbisons familjeföretag. Roy Orbison är ständigt närvarande i hennes liv.

– Det är sorgligt att han inte lever. Hans kompisar gör ju det och jag träffar alla de där rocklegenderna. De är vänner till familjen, vanliga människor, som kan berätta om min svärfar och svärmor. Jag kan se lyckan hos dem att min son påminner om sin farfar utseendemässigt, säger hon och berättar att Joe Walsh från The Eagles är sonens gudfar.

– Vi ska vara ödmjuka, vi lever på våra fans. De är otroligt lojala och älskar att diskutera, säger hon och pekar på att nya fans hela tiden tillkommer och upptäcker ikonen bland annat med hjälp av sociala medier, som hon menar bidrar till att kändisskap i dag blivit något annat.

– Min Roy växte upp med 3000 turister utanför huset. Då blev musiker legender och mytomspunna. Genom sociala medier kan kändisar ha direktkontakt med fans och bli mer mänskliga. Roy Orbison är fullt levande i sociala medier. Det är häftigt. Och det som lockar är musiken. Den är uppbyggd som arkitektur, det är sådan struktur. Den är genialiskt uppbyggd.

[fakta nr="2"]

Det där med att fråga fem gånger när det är frågan om större beslut har blivit en tradition i Åsas och Roy Jr:s relation. Därför fick Roy också fria fem gånger innan de till slut gifte sig.

– Men jag svarade ja varje gång.

Sedan 2015 lever paret i USA. Roy 3 har kommit och på alla hjärtans dag, i februari 2018, är det planerat att lille Bo kommer att födas. Han får sitt namn efter morfar Bo och dessutom är Bo initialerna i Roy Orbison Jr:s mammas namn, Barbara Orbison.

När vi når Åsa Hallgren har hon precis lämnat sonen Roy 3 på förskolan. Han är ett och ett halvt år nu och har precis inlett sin förskoletid.

– Den svenska föräldraförsäkringen är fantastisk! Här är det vanligt att barn börjar förskolan när de är spädbarn. Jag är priviligierad och lever i en familj där jag kan vara hemma med mitt barn, men vissa går tillbaka till jobbet så tidigt som när barnet är sex veckor.

Roy 3 trivs på förskolan.

– Men vi har varit väldigt mycket sjuka. Den ena förkylningen avlöser den andra, säger Åsa och berättar att sonen nu lär sig att prata mer och mer och det är både engelska och svenska ord som kommer ut.

– Just nu är min främsta uppgift att ta hand om mitt barn, och snart mina båda barn. Jag såg framför mig att jag skulle få barn vid 35. Men sen hände livet. Det känns fantastiskt! Jag var på ett annat spår i livet förut, jag jobbade jämt. Jag kanske inte var så lycklig då, när jag bara jobbade. I livet i stort är det kanske inte det viktigaste med toppkarriären.

– Man måste gå sin egen väg för att bli lycklig och man måste själv inse vilken det är. Den bästa dagen i livet nu är att vakna upp i mitt hem med man och barn och bara vara hemma.

[fakta nr="1"]