I bildtexterna beskrivs steg för steg hur du gÄr till vÀga för att lÄta grillen förgylla nyÄrsmenyn. Andra recept och tips kan hittas pÄ Henrik "Hank" Oscarssons egen sajt.
BBQ-mĂ€starens tips â en nyĂ„rsmeny vid grillen
För mÄnga kan det tyckas aningen magstarkt att stÀlla sig vid grillen i svidande minusgrader om vintern, men för Sparreholms Barbecue-mÀstare Henrik Oscarsson talar resultat och smak samma sprÄk, oavsett Ärstid: "NÀr jag vÀl smakar efter en hel dag sÄ Àr det alltid vÀrt det, det Àr nÄgot i hÀstvÀg".
För alla rÀtter och barbecue överlag gÀller alltid en tempratur mellan 120-130 grader. Ifall en klotgrill anvÀnds ska kolet eller bricketerna vara avskÀrmade till ena sidan, medan det som tillagas ligger pÄ den andra sidan tills det ska brynas.
Foto: Daniel Ekström
SÄ jobbar vi med nyheter LÀs mer hÀr!