BBQ-mĂ€starens tips – en nyĂ„rsmeny vid grillen

För mÄnga kan det tyckas aningen magstarkt att stÀlla sig vid grillen i svidande minusgrader om vintern, men för Sparreholms Barbecue-mÀstare Henrik Oscarsson talar resultat och smak samma sprÄk, oavsett Ärstid: "NÀr jag vÀl smakar efter en hel dag sÄ Àr det alltid vÀrt det, det Àr nÄgot i hÀstvÀg".

För alla rÀtter och barbecue överlag gÀller alltid en tempratur mellan 120-130 grader. Ifall en klotgrill anvÀnds ska kolet eller bricketerna vara avskÀrmade till ena sidan, medan det som tillagas ligger pÄ den andra sidan tills det ska brynas.

För alla rÀtter och barbecue överlag gÀller alltid en tempratur mellan 120-130 grader. Ifall en klotgrill anvÀnds ska kolet eller bricketerna vara avskÀrmade till ena sidan, medan det som tillagas ligger pÄ den andra sidan tills det ska brynas.

Foto: Daniel Ekström

Sparreholm2021-12-28 19:52

I bildtexterna beskrivs steg för steg hur du gÄr till vÀga för att lÄta grillen förgylla nyÄrsmenyn. Andra recept och tips kan hittas pÄ Henrik "Hank" Oscarssons egen sajt.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!