Välgörenhetsturnén Star for Life in Concert - som arbetar för att stärka ungdomars självkänsla och minska spridningen av hiv och aids i Sydafrika - nådde Nyköping och Träffen på torsdagskvällen.

Träffen var i stort sett helt fullsatt och på scenen trängdes 250 barn, ungdomar och vuxna tillsammans med artisterna i Star for Life - svenska Triple & Touch, den sydafrikanska artisten Thandiwe Mbobo och Star Choir South Africa. Och sist men inte minst en av turnéns gästartister, John Lundvik, som sjöng både "Man in the mirror" och egna Mello-låten "My turn" tillsammans med körerna.

Konserten bjöd på en musikalisk kavalkad och berättelser som skapade både stämning och starka känslor. Låtar från "The greatest showman" och "Lejonkungen" fick tillsammans med en rad sydafrikanska låtar nästan taket att lyfta under kvällen och publiken var rejält med på noterna.

Artikelbild

...och Thandiwe Mbobo och Star Choir South Africa som tillsammans med Ken Wennerholm från svenska Triple & Touch driver projektet Star for Life in Concert.

Några som verkligen längtat efter kvällen var kulturskoleeleverna Ella Karlovini, Elma Strauss, Anna Friberg, Hedvig Forssberg, Flora Skeppstedt och Embla Sterve, som SN fick en pratstund med mellan eftermiddagens repetitioner och den stora konserten.

– Det känns väldigt mäktigt att äntligen få kliva upp på scenen med alla andra artister, sade Anna Friberg som liksom de andra hade en hel del fjärilar i magarna.

– Lite nervöst är det så klart att man glömmer texten. Men det är en av grejerna som är bra med att sjunga i en väldigt stor kör, man kan liksom mima och hoppas att i alla fall 100 personer kommer i håg det vi övat på, avslöjade Embla Sterve.

Den egna karriären började i just en kör.

Artikelbild

...tillsammans med gästartisten och låtskrivaren John Lundvik...

– Jag sjöng i en gosskör hemma i Växjö som liten och har alltid drömt om att bli artist. Men steget att våga kliva fram och göra min egen grej var långt för mig. Jag har jobbat mig uppåt och hoppas min resa kan inspirera alla unga som är här i kväll.

Mattias Dahlström, rektor för medarrangerande Nyköpings Kulturskola, var förväntansfull.

Artikelbild

Viktoria Aspenberg och Therese Hellman från körerna Pulsen och Kan ta ton var laddade:– Det är en häftig upplevelse att göra det här unga och vuxna tillsammans. Det blir mer än bara en konsert, jag tror självkänslan växt hos oss alla som är med här i dag, vi är känner oss i alla fall som stars, säger Viktoria Aspenberg.

– Körsången gör att människor möts och förenas genom musiken. Det spelar ingen roll att låtarna här i kväll är på olika språk, alla blir delaktiga och får känna kraften som blir av att göra någonting tillsammans. Precis så som kultur ska vara, säger Dahlström.