Utan någon tidigare erfarenhet av bärodling har Britta Jakubenko och Erik Sjögren nu hand om 20000 jordgubbsplantor. Det här är deras första skörd och jordgubbarna kom tidigare i år på grund av en varm maj.
– Vi var tvungna att öppna för att jordgubbarna började röra på sig, säger Erik Sjögren.
Bärstabär öppnade för en vecka sedan och hittills har det kommit en hel del besökare.
– Folk är så glada när de kommer hit. Det är en speciell känsla att plocka bär och man vet att det verkligen är svenska jordgubbar, säger Britta Jakubenko.
De hade båda länge funderat på ett sätt att skapa lite rörelse och liv i Bärstaby.
– Grejen är att man gör en familjeutflykt av det. Man kan komma hit och plocka bär, sedan kan man gå och bada, säger Erik Sjögren.
Odlingen ligger nära både Bärstabadet som Bärstakärrets naturreservat. De håller även på att bygga färdigt caféet vid odlingen där de serverar många olika sorters kakor till fikasugna jordgubbsplockare.
Känner man för att ta det lite lugnare kan man komma och plocka på förmiddagarna då det inte är lika mycket folk.
– Att plocka bär är ett sätt att göra mindfulness på, säger Britta Jakubenko som även arbetar som stresspedagog.
Landet är uppdelat i två olika jordgubbssorter. Den ena heter Honeoye och är större och mognar före den andra sorten Polka. Polkas jordgubbar är mindre men sötare till smaken. Men den som väntar på något gott behöver inte vänta så länge. På grund av den tidiga säsongen har de börjat mogna redan nu.
Jordgubbsplantorna är bara ett år gamla, därför är det lite mindre bär just i år. Det är egentligen inte förrän nästa år som plantorna verkligen tar fart. Då kommer Bärstabär även att utöka planteringen med dubbelt så många jordgubbsplantor.
– Det är mycket jobb... och ogräs. Man måste lägga ner kärlek på det här, säger Britta Jakubenko.
Men hon och Erik Sjögren är inte de enda som jobbar för att jordgubbarna ska må bra. Mitt i landet står ett litet hus för humlorna som hjälper till med pollineringen.
– Vi har brist på bin i Sverige. Och humlor gör samma sak som bin förutom att göra honung. De är trevliga djur och har inte varit så ilskna. När man går i landet märker man inte av dem, säger Erik Sjögren.