– Äntligen! Jag har kämpat så stenhårt för det här. Vi hade hoppats få allt klart med Sean Kingstons spelning till nyöppningen av klubben i höstas. Men det är mycket som ska klaffa inför en konsert av den här kalibern, det gick i lås först i måndags, säger Dominos nattklubbschef Mike.

Förstaklassbiljetterna för Kingstons stora team är nu bokade, liksom hotellsviter. Den 24 november kliver han på den nyrenoverade nyköpingsscenen. Men innan dess väntar digra förberedelser i Nyköping.

– Det är hårda krav på det mesta från Kingstons håll, allt från att det ska vara rätt godis i sviten, fönster åt ett särskilt håll till ljud och ljus. Och säkerhet inte minst, vi tar in väldigt mycket personal för att få det här i hamn på alla sätt och vis. Men det känns just nu bara helt fantastiskt att ha lyckats få hit den här artisten till vår lilla stad, säger Mike.

Artikelbild

| Kaliffa spelar redan nu på lördag.

Kingston är en av flera bokningar av större internationella artister på ingång till Nyköping under vintern. Klubbchefen, som har ett förflutet i Stockholms klubbvärld - han har bland annat jobbat i Stureplansgruppen, har höga mål satta för verksamheten.

[youtube id="MrTz5xjmso4"]

– Absolut, vi vill sätta Nyköping på kartan som en stad med grymma konserter. Man ska inte behöva åka till Stockholm för att få ta del av de här artisterna. Efter renoveringen och upprustningen av ljud- och ljussystemet får vi nu högsta betyg av artisterna, de vill komma hit och klubben blir på så sätt exklusiv att komma till även för artister, säger han.

Hur finansierar ni de här akterna?

Artikelbild

| Och den 10 november dyker Peg Parnevik upp på klubben.

– Jag förstår att en del undrar, men det handlar om kontakter. Kingstons europeiska manager är en god vän till mig och jag har jobbat länge i branschen så vi får bra priser. Vi tänker långsiktigt, just nu tjänar vi inte jättemycket på de här stora konserterna, men i det långa loppet tror vi att det lönar sig att hålla den här nivån, det gör att både publik och artister hajar till, säger han.

Innan Kingston ankommer stan väntar helt andra spelningar. Mohombi, som bland annat jobbat med Shaggy, Pitbull och Arash kommer i november, liksom Peg Parnevik.

– Peg är en väldigt speciell bokning, gjord i samarbete med god vän till mig som jobbar med Summerburst i Stockholm. Vi kör ju normalt mycket hiphop så Parnevik blir en kontrast som vi hoppas ska gillas av publiken.

En favorit i repris blir det nu på lördag, då Hoffmaestro-medlemmen Kaliffa kommer tillbaka.

– Han var här i våras och älskade Nyköping så mycket att han ringde och ville komma igen. Så han klämmer in oss mellan spelningar i Norge vilket känns superkul.

Vilka artister vill du se på klubbens scen framöver?

– Vi jobbar just nu för fullt med stora namn inför vintern och våren. En favorit som jag hoppas extra mycket på är Veronica Maggio lagom till uteserveringen öppnar i vår.