Att ta del av papperstidningen i sin mobiltelefon, dator eller läsplatta, är något som allt fler väljer att göra.

Därför lanserade Södermanlands nyheter en ny applikation förra veckan, för att göra det ännu smidigare att läsa e-tidningen och få en enklare överblick över det lokala nyhetsflödet.

‒Det är ett otroligt enkelt sätt att läsa tidningen digitalt. Appen är snabb och enkel att navigera. Du kan även läsa artiklar på artikelnivå, vilket innebär att du slipper zooma, säger Jenny Hoflund-Bergvall, privatmarknadschef och tillförordnad försäljningschef B2B på Sörmlands nyheter.

‒I e-tidningens app får du det bästa av två världar. Den oslagbara överblicken från papperstidningen, men med de digitala möjligheterna, säger Jens Werner, sajtchef på SN.

Varje dag, måndag till lördag, klockan fyra på morgonen, levereras e-tidningen direkt i appen. För den som vill läsa äldre nummer arkiveras samtliga tidningar i en månads tid.

‒Appen är helt enkelt papperstidningen digitalt. Nyhetssajten ekuriren.se innehåller i stället allt som händer i vårt spridningsområde och publiceras direkt. E-tidningen är i stället ett koncentrat av det viktigaste, säger Jens Werner.

De första dagarna med applikationen har varit väldigt lyckade, berättar Jenny Hoflund-Bergvall.

[fakta nr="1"]

SN-appen har laddats ner över 3 500 gånger på knappt en vecka och reaktionerna från läsarna, när tidningens medarbetare var ute runt om i Sörmland för att demonstrera hur e-tidningen fungerar, beskriver Jenny Hoflund-Bergvall som "oerhört positiva".

‒Vi visste så klart om att det fanns ett stort intresse för en mer förfinad, snabbare och läsvänligare e-tidningslösning. Men att vi så snabbt nådde de här siffrorna är oerhört glädjande, säger Jenny Hoflund-Bergvall och fortsätter:

‒De eventuella problem vissa kunder har haft, har berott på egna inställningar i sina telefoner eller paddor, eller att man inte har aktiverat sitt konto hos oss. Det här går enkelt att lösa, vilket går att läsa i faktarutan nedan.

Kommer ni att utveckla appen i framtiden?

‒Det är jag helt övertygad om. Precis som vi ständigt förbättrar och utvecklar papperstidningen, våra sajter och samtliga publiceringskanaler kommer vi självklart att utveckla appen. Under 2017 kommer dessutom en nyhetsapplikation att lanseras.

Har du frågor? Hör av dig till kundservice eller läs mer nedan.

Totalt inom Sörmlands Media – där Eskilstuna-Kuriren, Strengnäs Tidning, Södermanlands nyheter och Katrineholms-Kuriren ingår – har appen laddats ner över 10 000 gånger.