Den första deltävlingen i årets melodifestival bjöd på ett riktigt starkt startfält och har av vissa kallats "dödens grupp" med tanke på den hårda konkurrensen.

Kikki Danielsson var ett av de riktigt stora namnen och med sig, både som låtskrivare och musiker på scen hade hon Katrineholmsbördige Sören ”Sulo” Karlsson.

När rösterna var räknade gick det dock inte bättre än att deras bidrag ”Osby Tennessee” hamnade på en sjunde och sista plats. Men när tidningen fick en snabb pratstund med duon direkt efter tävlingen så var de inte allt för nedstämda.

– Vi vann redan i torsdags, säger Kikki som menar att det var en seger personligen att får vara på plats i Karlstad.

Sulo fyller i:

– En artistkollega som gick vidare kom precis förbi och sa "tack för att ni tog tillbaka lite hjärta och själ i Melodifestivalen".

Katrineholms-Kuriren träffade Sulo för en längre pratstund innan tävlingen där han bland annat berättade om glädjen över att få arbeta med vännen Kikki Danielsson.

‒Fantastiskt fint att som vän få jobba med en Kikki som är väldigt tillfreds med sig själv. Vi skiter fullständigt i om hon vinner eller kommer sist. Det är en vinst för Kikki att bara vara här efter flera tuffa år där många räknat bort henne, sa han tidigare i veckan.