Visor vid vattnet arrangeras på lördag den 28 juli för åttonde året i rad. Huvudartisten är Thomas Di Leva som väntas bjuda på flera av hans klassiska låtar. Thomas Di Leva har nyligen avslutat en show på Hamburger Börs där han tolkade David Bowie, och Anna Källdén har skrivit ny musik som hon premiärsjunger under kvällen.

– Jag tror Thomas Di Leva kommer köra låtar som publiken kommer känna igen och sjunga med i, jag tror ingen kommer bli besviken, säger arrangören Torbjörn Dahlström.

– Vi hoppas på mycket sol, då kommer publiken, säger Torbjörn. Det är en jordnära tillställning där publiken får ta med sig picknickkorg, filt, stolar och njuta av musik i över tre timmar i en vacker skärgårdsmiljö.

Artikelbild

| Den 28 juli kommer man kunna njuta av en konsert med Thomas Di Leva, Mats Westling, Anna Källdén och The Mercury boy på den stora gräsytan vid Femöre kanal.

Hur mycket publik räknar ni med?

500-700 personer hoppas vi på, vi är jättenöjda med artisterna vi har fått hit, men det hänger verkligen på vädret, säger Torbjörn.

Publiken kommer också att få möta Anna Källdén som efter ett par års uppehåll från musiken kommer sjunga nytt material.

– Som jag har längtat efter känslan att sjunga och stå på scen, jag har ju gjort det stora delar av mitt liv och nu riktigt längtar jag igen, säger Anna.

Artikelbild

| Den 28 juli kommer man kunna njuta av en konsert med Thomas Di Leva, Mats Westling, Anna Källdén och The Mercury boy på den stora gräsytan vid Femöre kanal.

Anna berättar att hon de senast åren levt utomlands, att hon arbetat som föreläsare och att när hon blev tillfrågad att medverka på konserten Visor vid vattnet hittade inspirationen för att skriva nytt material.

– Jag inspireras av möten med människor och har alltid tyckt om att leka med ord. För mig har texterna stor betydelse, säger hon och passar på att hylla Mats Westling, som också kommer stå på scenen under lördagens konsert, han är verkligen duktig på att både skriva text och musik och "då blir det ju bingo", säger Anna.

Artikelbild

| Anna Källdén har återvänt till Sverige och musiken. På lördag premiärsjunger hon sina nya låtar.

Mats Westling är en Göteborgsfödd musiker. Han slog igenom med låten "Perfekt" 2008. Hans senaste album ”Maneter och poesi” släpptes i oktober 2017.

– Han är inte så känd i de här trakterna men med hans tänkvärda texter och melodiösa sånger kommer han uppskattas av publiken, säger Torbjörn Dahlström.