Det var i början av januari som polis och ambulans larmades till ett villaområde i Stigtomta. En flicka hade attackerat sina föräldrar med kniv. Båda föräldrarna hade skador på flera ställen på kroppen och fördes till Nyköpings lasarett för vård. Flickan greps på platsen och polisen spärrade av villan och gjorde en teknisk undersökning av brottsplatsen.

Flickan erkänner brott.

Hon satt anhållen under ett dygn men fick därefter lämna arresten för att placeras enligt LVU.

Åklagare Ola Björstrand säger att utredningen inte har varit särskilt komplicerad. Han kommer under rättegången att visa internetsökningar, telefonsamtal och SMS, anteckningar och en filmtrailer som enligt honom bevisar flickans uppsåt.

– Jag menar att det visar vilken avsikt hon hade, nämligen att döda, säger han. Kniven kommer också att visas för rättens ledamöter.

Av åtalet framgår att mamman är den som blev allvarligast skadad vid den brutala attacken. Hon har skurits i halsen, i ansiktet, på ryggen, överarmen och fingrarna. Skärskadan i ansiktet bedöms som djup. Pappan skadades i ansiktet och på överarmen. Flickan själv fick endast en ringa skada.

Förhandlingen i Nyköpings tingsrätt beräknas pågå en hel dag. Under förhandlingen kommer förhör att hållas med föräldrarna och flickan.

– Eftersom det handlar om en ung person och en allvarlig handling kommer jag att begära att tingsrätten håller förhandlingen bakom stängda dörrar, säger Ola Björstrand.