– 60-70 procent av våra kunder på Tofsö deli & café kommer från Trosa. Vi har ofta fått frågan om vi inte har utkörning, för det finns de som tycker att det är besvärligt att ta sig 19 kilometer ut till oss. Så då hängde vi på det här och håller för fullt på med att göra om i butiken inför nypremiären på torsdag, säger Eric Andersson på tisdagen.
Då var det fullt upp för Eric Andersson, eftersom affärskompanjonen Chatrin Melander var bortrest.
– Men hon ska vara tillbaka till vi öppnar, säger han tacksamt, hostar och harklar, plågad av pollenallergi av det värre slaget.
Det blir hälleflundra, fjällröding, renfilé, Kalix löjrom ("men den är i princip slut") och kräftor, som de är extremt stora på.
– Vi säljer ett halvt ton svenska kräftor varje år.
Bra leverantörer ligger bakom det exklusiva utbudet. För det krävs goda kontakter och det säger Eric Andersson att han skaffat sig efter ett helt liv som fiskare och jägare.
– Jag råkar känna en av de större fiskgrossisterna i Europa, då kan vi småpluttar från skogen vara med och konkurrera genom att köpa in löjrommen via dem. Vi köper bara från första auktionen, den så kallade jungfrurommen som har de minsta och finaste kornen, förklarar han.
Meningen är att Trosa charks Anneli Wallin och Eric Andersson och Chatrin Melander på Tofsö deli & café ska jobba i butiken varannan vecka, torsdag till lördag.
Med ett ökat utbud i butiken hoppas de på fler kunder.
– Det har gått runt men det behövs bra väder, för ingen går ut i regn, säger Anneli och skrattar.