Eric Seger tvåa i juniorkock-VM

Han skapade kulinariska anrättningar som fick domarnas finkänsliga gomsegel att fladdra av vällust. Till sist blev Trosasonen Eric Seger, 23, tvåa i Global young chefs challenge – junior-VM i matlagning.

Eric Seger, längst till vänster, blev tvåa under Global young chefs challenge, juniorkock-VM.

Eric Seger, längst till vänster, blev tvåa under Global young chefs challenge, juniorkock-VM.

Foto: challenge Global young chefs

Trosa2017-01-27 08:00

I oktober förra året vann Eric Seger från Trosa guld på matlagnings-OS med juniorkocklandslaget. Nu har han slagit till igen. Denna gång blev 23-åringen tvåa i Global young chefs challenge som avgjordes i franska Lyon.

– Tävlingen betraktas allmänt som juniorkock-VM och jag hade ca två månaders träning bakom mig, egentligen ganska lite. Det var roligt att bli tvåa, men samtidigt hade det kunnat gå ännu lite bättre. Men jag och min assistent Sebastian Pettersson gjorde så gott vi kunde, säger Eric Seger efter att precis ha landat i Sverige.

Under tävlingen skulle deltagarna, från åtta länder, laga tre rätter. Förrätten bestod av hälleflundra med kungskrabba och ostron. Som varmrätt satsade Eric på sotad kalvrygg och till den kål och murklor. Som dessert tillagades mörk choklad med exotiska frukter som sköljdes ner med ett grönt te.

– Det var bra nivå på tävlingen och bortsett från ett par länder var alla duktiga.

Anrättningarna föll domarna i smaken, men dessvärre ansåg de att Tyskland var ett strå vassare ändå och de vann tävlingen med Singapore som trea.

Eric utbildade sig på restaurangskolan i Nyköping under gymnasieåren. Nu bor han i Stockholm där han jobbar på restaurang Volt.

– Nu ska jag tillbaka till Volt och arbeta, säger Eric Seger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om