Populär restaurangsatsar på utbyggnad

Henrik Karlsson, delägare och restaurangchef på Fina Fisken som nu är på gång att starta bageri och butik i anslutning till restaurangen.

TROSA2015-04-15 21:46

– Vi är passionerade matälskare och vill fortsätta utveckla vår kvalitet. Bageriet är först och främst för att höja kvaliteteten på restaurangen men också för att vi såg att det finns ett behov av hantverksbröd i regionen. Butiken kommer att ersätta rökeriet, där kommer man att kunna köpa våra delikatesser och vårt bröd.

Vad kommer ni ha för inriktning på bageriet?

– Vi inriktar oss på matbröd men har inget koncept som surdeg eller rågbröd, det känns så uttjatat. Det kommer att vara ett hantverksbröd bakat av bra, hållbara produkter. Kristin Sjöblom kommer att leda arbetet i bageriet och bröden kommer att följa våra säsonger i restauranger. Vi ändrar menyn fyra till fem gånger per säsong och bröden kommer att anpassas efter det. Och är det så att Kristin är inne i en rågbrödsfas och gör femton sorters rågbröd så blir det så.

Ska bageriet och butiken att vara helårsöppet?

–Åtminstone i början kommer de att följa Fina Fiskens öppettider. Vi vill sälja in en helhet och det känn som symbiosen mellan restaurangen, bageriet och butiken är viktig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om