Så ser planerna för gamla Marsipangården ut

Gamla Marsipangården renoveras för fullt och kommer förvandlas till Visthuset nästa år.

Från vänster till höger, Henrik Karlsson, Johan Brunnström, Anton Fröidstedt, ägare till Visthuset, står på övervåningen som ska göras om till sittplatser.

Från vänster till höger, Henrik Karlsson, Johan Brunnström, Anton Fröidstedt, ägare till Visthuset, står på övervåningen som ska göras om till sittplatser.

Foto: Andreas Ekström

Trosa2020-10-15 08:20

– Vi ska återskapa en tidstypisk känsla, vi är väldigt måna om att kolla vad det finns för tapeter sedan gammalt exempelvis, säger Anton Fröidstedt, en av Visthusets ägare.

Renoveringen av gamla Marsipangården har dragit till sig många nyfikna blickar. Nästa vecka ser allt rivningsarbete ut att bli klart och byggandet av huset som ska bli både kafé och vinbar kan börja. Visionen för hur Visthuset ska se ut har växt fram hos de tre ägarna Anton Fröidstedt, Johan Brunnström och Henrik Karlsson, som tillsammans äger restaurang Fina Fisken bland annat.

– På nedervåningen kommer det bland annat bli en vinbar, ett restaurangkök och lite sittplatser. På övervåning var det tidigare tillverkning. Där kommer det nu bli sittplatser. Man kommer kunna ta sina grejer och avnjuta dem här uppe, säger Anton Fröidstedt.

Exakt när Visthuset kommer slå upp portarna är inte helt klart. Det som däremot är klart är att de inte kommer öppna förrän allt arbete är klart. 

– Det är klart att man vill öppna så fort som möjligt men när man renoverar gamla hus dyker det upp saker som gör att vi känner att vi vill ta vår tid, säger Henrik Karlsson. 

Varför heter det Visthuset?

– Vi kände att vi ville ha ett ställe där man kunde träffas och ta någonting att äta eller dricka men också handla med sig något. Då kom ordet visthus, som vi tyckte var väldigt fint och som beskriver känslan av att man har en plats på gården som man hämtar sin mat på, säger Anton Fröidstedt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!