Trosakock jagar OS-guld

I dag kan Trosabon Robert Sjöberg få ställa sig överst på OS-tronen. Han är med i det svenska juniorkocklandslag som tävlar mot världseliten i tyska Erfurt. Laget har redan säkrat guldet i en av klasserna.

Trosa2012-10-10 05:26

– Jag gillar att tävla i lag, att man är fler med ett gemensamt mål. Alla är väldigt drivna så vi siktar på guld. Självklart, sa Robert Sjöberg till SN i våras, när han nyligen blivit medlem i juniorkocklandslaget.

De senaste dagarna har han och resten av landslaget tävlat i kock-OS i Tyskland. Det började bra. Riktigt bra till och med. Sverige tog guld i det varma köket.

– All träning vi lagt ner ligger bakom att det gick så bra. Plus att vi fungerar bra som grupp, säger Robert.

Han var med och hade hand om den laktovegetariska förrätten.

– Laget fick lite feedback av domarna för våra rätter. Fisken var jättebra tillagad, de tyckte vi hade goda smaker och bra noggrannhet.

I går bedömde domarna det kalla köket. I dag sammanställs poängen i de båda klasserna och de prestigefyllda OS-medaljerna delas ut. I och med guldet i varmköket har Sverige bra chanser att knipa totalsegern. I det kalla köket var Robert ansvarig för Sveriges showfat ihop med den svenska lagkaptenen. De körde på tre olika fiskrätter.

Robert är 23 år och kommer från Vagnhärad från början. Till vardags jobbar han som sous-chef på Bomans i Trosa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om