Ur kulturskolans lokaler hör man på långa vägar ljudet från blåsorkestern Babblarna som repar inför Kulturskolefestival på Trosa torg som

– Babblarna är vår yngsta orkester, de flesta eleverna går i årskurs tre och började spela efter jullovet. Sedan dess har vi övat in en repertoar som vi kommer spelas på lördag, säger musiklärare Monia Biserud.

– Min favoritlåt som vi ska spela är Fix it, säger Lukas Runqvist, 10 år, och orolig för att spela fel är han inte, det ska bara bli kul.

Artikelbild

| Elsa Brännbacka och Lllly Johansson spelar saxofon båda två och ser framemot lördagens spelning inför publiken på torget.

Vad händer i dag?

– Det blir fest! Flera orkestrar kommer att spela, det blir dans, sång och konstutställning. Fyra blåsorkestrar, ett femtiotal elever från oss här på Kulturskolan kommer att medverka, samt två orkestrar från Nyköping och en orkester från Oxelösund, säger musiklärare Palle Carpvik.

Carpvik berättar att Kulturskolefestivalen i år sammanfaller med blåsmusikens dag, ett rikstäckande firande, och att det kommer uppmärksammas under dagen.

Lllly Johansson och Elsa Brännbacka håller med kamraterna om att det blir mer roligt än läskigt att spela på torget.

Artikelbild

| Lukas Runqvist,10 år, spelar saxofon och ser fram emot att spela inför storpublik på festivalen.

– Våra familjer kommer dit, så det blir extra roligt, säger tjejerna.

Det är andra gången Babblarna uppträder, bara för någon vecka sedan spelade de för första gången inför förskolebarn på biblioteket.

Artikelbild

| Musiklärare Monia Biserud tillsammmans med elever från orkestern Babblarna.

– Så de har redan rutin, säger Palle Carpvik och ler, nu hoppas vi bara på lika tur med vädret som vi haft hittills de andra sju-åtta åren vi arrangerat festivalen.