– Det har varit en fantastiskt fin säsong med mellan 220-240 bilar varje gång. Och i dag räknar vi med 300 bilar. Förutom midsommar, som regnade bort, har det varit fint väder vid varje tillfälle, säger Lennart Törnqvist, ordförande för Trosa veteranbilsklubb och vinkar med beundrande blick in en Lincoln.

– Här har du något verkligt speciellt, en otroligt fin bil. Du har väl varit här för va? säger han till Jönåkersbon Håkan Lundstedt som sitter bakom ratten.

– Ja, men det var nog 2009 eller 2010. Men nu är jag här därför att jag äntligen har fått den att gå. Jag har inga särskilda förväntningar på kvällen.

Artikelbild

Välbesökt sista hamnträff i Trosa.

Säsongens elfte och sista hamnträff till ära bjöds det, förutom extra många bilar, på musik och som vanligt diverse mat och dryck. Från 7 juni har det rullat på varje torsdag. Efter 15 år som arrangör är Lennart Törnqvist, 68, själv en veteran. Men han är fortfarande pigg som en nyrenoverad Pontiac Firebird och lovar att smörja upp sig och köra vidare.

– Vi planerar att köra vidare på samma sätt även nästa år. Om bara medarbetarna hänger på så kommer vi nog att få ihop det till nästa år också.