Prova på-dagen hålls på Korslöts crossbana utanför Vagnhärad. Klubben kommer att tillhandahålla motorcyklar för alla åldrar och i alla storlekar – från 50-kubikare upp till 250-kubikare.

Även obligatoriska skydd samt hjälm finns att låna och bensinen står klubben för. Deltagare över 13 år måste ta en endagslicens.

Vad vill ni uppnå med den här dagen?
Artikelbild

| – Det är jobbigare än vad man kan tro att köra motorcykel, säger Douglas Danfors.

– Vi vill visa folk att det finns motorcykelåkning och väcka intresse hos nya och gamla medlemmar. Vi vill dela vårt intresse för att köra motorcykel, säger Peter Wesslund kassör i Hedeby MCK.

Klubben ökar sitt medlemsantal med en till två medlemmar i veckan och har i dagsläget 375 medlemmar.

– Vi har bra träningstider och vi sysslar mer med det sociala, tävlingen är inte det viktigaste utan det är att umgås som är det viktigaste, säger Peter Wesslund.

En av medlemmarna som tränar mycket på Korslöt är Douglas Danfors, 20, som studerar maskinteknik på KTH i Stockholm.

Artikelbild

| Douglas Danfors gillar hastigheten med att köra motorcykel.

– Jag tävlar i enduro-SM i juniorklassen. Det är inte på en professionell nivå, lite mer av en hobby men det är klar att det är SM. Så det krävs mycket träning om man ska orka, menar Douglas Danfors.

Crossbanan på Korslöt är bra för nybörjare inte så stor och lämpar sig bra för att träna teknik.

Artikelbild

| Douglas Danfors menar att Korslöt lämpar sig bra för teknikträning.

– Alla är välkomna. Vi ser gärna att det kommer mera tjejer, vi har rätt många tjejer som åker motorcykel i klubben, säger Peter Wesslund.