I veckan möttes några av medlemmarna från initiativgruppen bakom UNG 0156 och andra inbjudna för att skapa en projektplan och dela upp ansvaret i de olika aktivitetsgrupperna som utkristalliserat från mötet som ägde rum den 29 april.

Energin flödade i rummet. Anmälningarna för att medverka i UNG 0156 har fortsatt att strömmat in.

– Just nu finns det en namnlista med över 115 personer som anmält sig för att delta och genomföra kommande aktiviteter. Det känns fantastiskt, säger Kajsa Kromnér, inbjuden till mötet och projektledare för En mjukare kommun.

Artikelbild

| Jenni Steiner och Mikael Häfeli är två av eldsjälarna bakom initiativet UNG 0156.

Alla aktörer i initiativgruppen har fått olika ansvarsområden för att skapa ett hållbart projekt. Initiativgruppen består av Jenni Steiner, ICA-trossen, Mikael Häfeli, fastighetsskötare, Kristian Grönvall, engagerad förälder, Pernilla Stenqvist, lärare Vitalisskolan, Emma Lundström, Ethos Design, Yessica Diana, Trosa Live, Anneli Bradley, chef fritidsgårdarna Trosa kommun. På mötet deltog även Mia Eklund från Camfil och Kajsa Kromnér från En mjukare kommun.

Gruppen kommer med hjälp av alla frivilliga som anmält sig, engagera sig i nattvandring, integration, fortsatta grillkvällar i Trosa och Vagnhärad och öka vuxnas närvaro på stan.

Man planerar olika idrottsaktiviteter bland annat en volleyboll och en ishockeyturnering som ska anordnas i samarbete mellan idrottsföreningar och tidigare hockeyproffset Nicklas Grossmann, som också deltar i initiativgruppen.

Det finns planer på att göra ett dreamhack, att skapa replokaler på fritidsgården och för motorintresserade och motorburna ungdomar planerar man att hitta en plats man kan mecka på.

Artikelbild

| Initiativet UNG 0156 har fått in över hundra intresseanmälningar från personer som vill delta och genomföra kommande aktiviteter.

– Nästa steg blir att gruppen tar kontakt med sin tilldelade aktivitetsgrupp och att arbetet därefter sätts igång, säger Kromnér.

Vad är den största utmaningen med initiativet Ung 0156?

– Den största utmaningen just nu är att göra så att engagemanget bland ungdomar, föräldrar och företag fortskrider. Så att vi kan få mer muskler för att driva det här på lång sikt, säger Mikael Häfeli.