På torsdagen hade Peter Hellberg, Trosa, tvättid i båtbottentvätten i hamnen. Men när Peter kom fram till ABC-bryggorna och skulle hoppa ner i sin båt fick han en smärre chock. Båtplatsen gapade tom.

– Den var borta och det kändes väldigt trist, säger Peter Hellberg.

Trots att båten, en HR 602 CC, var låst med kätting hade någon eller några lyckats försvinna med den. Stölden inträffade mellan klockan 21 på onsdagen och 9 på torsdagsmorgonen. Familjen hade inte hunnit njuta länge av sin fina båt.

Artikelbild

| Kontakta polisen 114 14 eller Peter Hellberg direkt om du sett den stulna båten. Familjen hade endast haft båten i tio veckor när den stals från ABC-bryggorna natten mellan onsdag och torsdag.

– Vi hade haft den i tio veckor bara och varit ute på sjön ett par gånger. Familjen har växt och vi hade tänkt satsa på en riktig båtsommar. Men nu känns det ju bara som att de två veckors semester man har kvar har förstörts, säger Peter.

När Peter Hellberg kontaktade polisen frågade de om fler hade drabbats av båtstölder.

– Jag har pratat med Trosa marin, men de hade inte hört om fler båtstölder här nu.

På ett lokalt Trosaforum på internet framgår dock att andra båtägare har drabbats tidigare.

"Vår HR-båt blev också stulen 2016 från ABC-bryggan. Polisen ringde i våras, de hade hittat motorn på en annan båt i Mälaren", skriver en man.

Familjen Hellberg har inte helt gett upp hoppet, trots att båten saknar spårutrustning.

– Det satt en rätt så ovanlig, ny motor på den, en Evinrude G2. Det svämmar inte över med dessa modeller och motorn är ganska färgunik, så om båten stannar i havet borde den lätt kunna upptäckas. Jag hoppas kunna få tillbaks den, säger Peter Hellberg och tillägger:

– Ironiskt nog hade jag hört att just den modellen inte skulle vara så stöldbegärlig i Sverige för exempelvis ligor från Östeuropa.