Lovisa Eriksson och Redwan Nourahmed är två av de Trosaungdomar som har fått sitt feriejobb genom kommunen. I snart två veckor har de jobbat på återvinningsbutiken. Arbetet består av att packa upp varor som Trosaborna har skänkt till återvinningscentralen på Korslöt. Och att hjälpa kunder i återvinningsbutiken.

– Det är kul att jobba i butiken, det är mitt första feriejobb. Så det är mycket nytt men det är intressant. Det är kul när kunderna kommer fram och har frågor om olika saker och att man kan hjälpa till, säger Lovisa Eriksson.

Trosa kommun erbjuder feriejobb från klass nio i grundskolan till klass två i gymnasiet. Skillnaden mellan feriejobb och sommarjobb är att ett sommarjobb ersätter du någon som har arbetet. Ett feriejobb är ett sätt att prova på arbetslivet med hjälp av en handledare.

Artikelbild

| Lovisa Eriksson och Redwan Nourahmed har snart jobbat två veckor på återvinningsbutiken.

– Vi har 80 platser i kommunen men det är många som söker. Nu i år hade vi 139 sökande till de olika feriejobben, säger Sofie Gustavsson som är koordinator för sommarjobbarna.

Kommunen erbjuder jobb i olika branscher som barn- och fritidsverksamhet, äldreomsorg, återvinningscentralen Korslöt och återvinningsbutiken.

Redwan Nourahmed som har varit i Sverige sex månader tycker att det är en fantastisk möjlighet att få jobba och att få lära sig det svenska språket.

– Sommarjobb är viktigt. Man får lära sig så många saker och Lovisa är så duktig och snäll när hon lär mig det svenska språket, menar Redwan Nourahmed.