Till höstterminen 2019 ersätter Katarina Johansson Vitalisskolan nuvarande rektor Marita Encke Dahlin som samtidigt får rollen som kvalitetschef vid skolkontoret.

– Jag vet inte så mycket än, jag har bara varit på arbetsintervju men det känns spännande och intressant med en ny skola och kommun, säger Katarina.

Varför sökte du den här tjänsten?

– Jag har träffat en karl i Trosa så jag ska flytta dit och då sökte jag det här jobbet.

Vad har du gjort tidigare?

– Från början är jag utbildad lärare i No för mellan- och högstadiet. Sen blev jag biträdande rektor och sedan fyra år tillbaka har jag en rektorstjänst i Arboga. Jag har varit skolledare i totalt sju år så det här är inget nytt för mig. Men det ska bli jättekul och intressant med en ny kommun.

Vilka utmaningar ser du framför dig som ny rektor?

– Generellt som rektor är utmaningarna att man ska vara så väldigt bra inom så många olika områden. Man ska vara både superekonom och superadministratör och den supermänniskan existerar inte. Jag vet vad jag är bra på och vad jag inte är bra på och då kan man be om hjälp. Man måste vara rätt självkritisk i det här yrket.

Vad kommer du kunna bidra med?

­– Jag kan inte riktigt svara på det än, jag kommer träffa rektorn och personalen för första gången i slutet av april. Då blir jag förhoppningsvis mer insatt i hur man har jobbat och vad som är deras utmaningar. Förhoppningsvis har jag erfarenhet av det och då kan man bygga något tillsammans med personalen på skolan.