Förare som svängt av från E4 i riktning mot Trosa har under helgen mötts av en nedklottrad informationstavla vid Kalkbruksvägen i Vagnhärad. Klottret bestod av flera olika så kallade taggar.

På Trosa kommun är Christer Nilsson gruppchef för fastighetsservice vid driftenheten. Tillsammans med sina kollegor ansvarar han för att sanera klotter som kommer upp på kommunens ägodelar. Enligt deras policy ska det vara borttaget inom 48 timmar.

– Men handlar det om klotter i form av hatbrott eller liknande så försöker vi ta bort det ännu fortare, säger Christer Nilsson.

Artikelbild

| Här arbetar Trosa kommun med att ta bort klottret på informationstavlan.

Han upplever att det skett en liten ökning av klotter i kommunen den senaste tiden.

– Det är vissa taggar som syns oftare, säger han.

Trosa kommun fick in en felanmälan av en privatperson under helgen angående klottret på informationstavlan. En stund efter vårt telefonsamtal kommer ett sms om att saneringen är utförd.

– Vi har klottersaneringsutrustning och har inga problem att få bort det, däremot är det tidskrävande, säger Christer Nilsson.

Artikelbild

| Christer Nilsson på Trosa kommun. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

När de upptäcker klotter på exempelvis skyltar som inte tillhör kommunen får de inte sanera.

– Skulle vi sanera ett elskåp eller en skylt och den blir förstörd, ja, då blir vi ersättningsskyldiga.

Vem eller vilka som står bakom skadegörelsen vid infarten är i nuläget oklart.

– Det kan vara folk utifrån som har gjort det eftersom den ligger i närheten av E4. Det finns folk som åker runt med bilar och kladdar lite varstans.