– Camfil känner jag till sedan tidigare, ett världsledande, intressant familjeföretag, som startade -63 när The Beatles lanserade She Loves You. Det bedrivs mycket forskning och ledande utveckling här i Trosa så det är klart att det företaget är intressant att se, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S).

– Det går inte att bara sitta på kammaren i Stockholm (skratt).

Familjeföretaget Camfil är ett av världens ledande luftfilterföretag. I Trosa har företaget en av de allra största filterfabrikerna med logistikcenter samt en modern, automatiserad maskinpark.

Artikelbild

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) längst fram, Ann-sofie Soleby Eriksson (S) mittemot och Magnus Johansson, (S) bakom.

När S valspurtar på olika platser i Sverige passade Sven-Erik Bucht på att avlägga ett besök på företaget med Socialdemokraternas I Trosas avgående oppositionsråd Ann-sofie Soleby Eriksson (S) och Magnus Johansson, S kommunalrådskandidat i Trosa.

– Jag kommer precis nu från Ödeshög med statsministern där förslaget har presenterats.

Förslaget innebär att S vill öka stödet till landets småkommuner, med färre än 30 000 invånare. Inför valet lovar man att årligen fördela två miljarder till 179 kommuner om man får fortsätta regera.

– Vi skulle få 29 miljoner kronor från landsbygdsmiljarderna och det kan man göra mycket för, säger Magnus Johanson.