–Vi har alltid varit kreativa själar, det bästa vi vet är heminredning och återbruk, säger Marianne.

– Och loppisar tillägger dottern Belinda och ler.

Företaget Bompdesign formades och tog fart under Belindas föräldraledighet. Det var 2017, sedan dess har duon hunnit formge och tillverkat några produkter och öppnat en webbshop där de även säljer andra varumärken och under veckodagarna och helgerna har de flexibla öppettider i butiken i den lilla röda stugan.

Artikelbild

| Taggstaken var den produkt som fick fart på affärena för Bompdesign.

– Fler och fler hittar hit, det känns kul. Kunder säger att de uppskattar vårt sortiment, säger Marianne.

– Jag har lite problem med att stå själv i butiken för den är så liten och intim, mamma sköter den biten bättre, säger Belinda.

Det var ”Taggstaken” som fick fart på affärerna. Belinda tar ner ljusstaken från hyllan och håller upp den.

– Den här var startskottet för Bompdesign. Vi la ut den till försäljning och beställningarna började rulla in. Då förstod vi att det var något speciellt vi skapat.

Artikelbild

| Kudden har Marianne sytt och den ingår i Bompdesigns porduktserie som kallas Operfekt.

Belinda beskriver hur själva skapandet gick till av ljusstaken. Vi köpte brädbitar som sågades till, sen har vi täljt den lite grann, släpat den i grus, trampat- och hamrat på den för att den inte skulle bli så perfekt.

– Ingenting som vi gör är perfekt men vi älskar det, säger Marianne.

Artikelbild

| Bästsäljare ­– vinglashållare som Belinda och Marianne designat.

Belinda berättar att en kund som hade beställt ”Taggstaken” klagade på grund av en spricka i den, självklart fick hon lämna tillbaka den. Men trots tydliga beskrivningar på nätet hade hon nog inte förstått poängen med vår design, att det ska vara lite ruffigt och tufft.

– Vi har till och med en serie produkter som vi kallar Operfekt och vårt motto är ”det är inte så noga”, säger Marianne och Belinda i munnen på varandra och beskriver sin relation som bästisar.

Artikelbild

Marianne berättar också om hur de brinner för återbruk, att fynda på loppisar och designa något utifrån vad de köpt där. Marianne syr även en del, bland annat kökshanddukar och kuddar serien ”Operfekt”.

– När kunder som kommer hit, eller besöker webbshoppen, väljer att köpa våra egendesignade saker framför varumärken får man en kick, säger Belinda.