Västerljungsbon Magnus Starck jobbar i Stockholm. Han kontaktade Åkerbergstrafik, som kör Trosabussen, och undrade om inte bolaget kunde börja köra natturer på helgerna mellan Liljeholmen och Trosa, då sista bussen gått vid klockan 23.30.

– Vi hade aldrig tänkt på det innan, men jag ska ta med mig Magnus idé till mötet så får vi se. Det är en fråga om kostnader, vi behöver stöta och blöta det här först och främst, sade Peter Åhlén, trafikchef vid Åkersbergstrafik i oktober.

Ledningen på Åkerbergstrafik drog inte i handbromsen. Man gasade.

Artikelbild

Efter förslag börjar Trosabussen med en ny tur Stockholm–Trosa klockan 01.15 på fredagar, natten mot lördag.

– Det är några som kontaktat oss om detta och när vi nu börjat på en ny turlista blir det även en ny tur Stockholm–Trosa klockan 01.15 på fredagar. Förra veckan var premiärturen, säger Peter Åhlén.

– Den var en del resenärer med redan på premiären. Men det tar nog lite tid innan det sätter sig hos folk.

Kan även lördagar bli aktuellt?

– Inte i dagsläget. Men blir detta en succé kan det tänkas. Vi kommer testa denna turlista till 15 juni. Då ska vi utvärdera, säger Peter Åhlén.

Magnus Starck vill ibland kunna umgås med kollegor och ta en öl eller två innan hemfärd.

– Det här är jättebra tycker jag, roligt att de lyssnade! Jag har även pratat med vuxna på bussen som tycker att det är skönt att deras barn kan åka säkrare nu än när de kanske måste byta i Södertälje och hålla på, säger han.