Någon gång i helgen, troligen natten mot måndag, har en eller flera ligister gått in och slagit sönder en spegel på den offentliga toaletten i hamnområdet. Ismael Abi körde buss 802 och kom tillbaka från Södertälje vid 07-tiden när han upptäckte skadegörelsen.

– Det är en förstörelse som inte passar i Trosa. Och under turen tillbaka till Södertälje hade jag en dam med som berättade att hon bor i närheten och som för två veckor sedan hörde en jävla smäll då någon sprängde toalettstolen där också, säger han.

I mitten av månaden rapporterade SN om att någon krossade en toalett i byggnaden, som anlades 2016. Kommunen berättade då att man har mer skadegörelse än på flera år, med allt från krossade fönster på skolor till klotter. Även under tisdagen sanerades klotter, denna gång från baksidan av biblioteket i Trosa.

Artikelbild

| Tidigare i november sprängdes en toalett i hamnen.

Skadegörelsen upprör många kommuninvånare på lokala Trosaforums på internet.

"Vad är det för människor som gör detta jag blir så arg. Hoppas att man får dag i dessa. Stort straff ska de ha", anser en kvinna.

Flera personer inklusive Ismael Abi efterlyser kameraövervakning.

"Tröttmössor, vad har hänt i Trosa? Fattar inte de här individerna att all skadegörelse i slutändan hamnar på våra skattsedlar? OM det nu är ungdomar kanske föräldrar skall berätta att de får betala för ofoget. Upp med övervakningskameror utanför toaletterna, resonerar en annan person.